Waarom uw profielfoto van groot belang is op een datingsite

Als je als 50 plusser opnieuw gaat daten dan is het natuurlijk heel erg spannend, vooral als je er nog niet zo heel erg veel ervaring mee hebt om het via het internet te doen. Wat veel mensen dan ook vaak vergeten is dat een goede profielfoto belangrijk is bij het vinden van een leuke date. Er zijn een aantal dingen waar je bij je profielfoto op moet letten.

Waarom is je profielfoto belangrijk?

Het gaat bij het online daten vooral om de eerste indruk. Je moet je bedenken dat je elkaar normaal meteen ziet en met elkaar praat, dat is bij online dating niet het geval.

profielfoto op een datingsiteZorg er dus voor je een goede, duidelijke profielfoto uitkiest, zodat men goed kan zien met wie ze te maken hebben en of je ook hun type bent. Het is te begrijpen dat men dit als lastig kan ervaren.

Niet iedereen wil herkenbaar online staan en voor mensen van vijftig jaar en ouder is het al helemaal lastig, omdat er bij sommige mensen nog een taboe op dating via advertenties rust. Vind je het moeilijk om te beoordelen wat een ‘leuke foto’ van je is, vraag dan iemand anders om hulp.

Een herkenbare profielfoto

Maar, wanneer het je niet uitmaakt om herkenbaar op het internet te vinden te zijn, dan is het wel van belang om een duidelijke foto van jezelf te plaatsen, waar je zelf duidelijk op te zien bent. Kies voor een foto waar je vanaf je middel te zien bent, zodat men je goed kan gaan bekijken. Neem uiteraard een recente foto; plaats als vijftiger geen foto’s van 20 jaar geleden, hoe aanlokkelijk dit misschien ook mag zijn…

Het gebruiken van een foto waarop je lacht is ook best wel essentieel. Zo straal je iets positiefs uit en een glimlach maakt de foto meteen ook aantrekkelijker. Zorg er wel voor dat je het niet gaat overdrijven, want de clown uithangen op je profielfoto geeft op een datingsite geen echt beeld weer van hoe en wie je bent. Men moet tenslotte wel op je profiel willen kijken en niet schrikken of je totaal niet serieus nemen.

Als je uiteindelijk toch geen profielfoto wilt plaatsen, zorg dan in ieder geval dat je een plaatje erop zet. Onderzoeken tonen namelijk aan dat mensen sneller door een aanwezig plaatje het profiel komen bekijken dan wanneer er helemaal niets staat afgebeeld. Dan gaat men er namelijk sneller vanuit dat het profiel niet af is, of dat de persoon in kwestie niet actief op de datingsite is. Dus schaam je vooral niet. Het plaatsen van een foto zal misschien even wennen zijn, maar uiteindelijk zal het je veel meer reacties op gaan leveren, waardoor je veel meer kans hebt op het vinden van een relatie.

Meerdere profielfoto’s op datingsites

Op de meeste datingsites voor vijftigplussers kun je meer dan 1 foto plaatsen. Bij 50plusmatch (hier meer info over deze site) mag je zelfs 10 foto’s in je profiel zetten. Kies als hoofdfoto een duidelijk portret van je hoofd. Als aanvullende foto’s kun je plaatjes van je in kenmerkende situaties plaatsen.

Soms kun je alleen profielfoto’s van andere leden zien als je een betaald abonnement hebt. Bijvoorbeeld bij Seniorengeluk, waar we ook een review over hebben, mag je als gratis lid wel de hoofdfoto van andere 50plus singles zien, maar de extra foto’s mag je alleen als betalend lid bekijken.

Ben je lid van een van de andere datingsites voor 50plussers, dan horen we graag hoe dat her profielfotobeleid is.

VN:F [1.9.22_1171]
Beoordeel dit artikel met 1 tot 5 sterren:
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*