50plusMatch.nl

Datingsite 50plusmatch is een van de grootste datingsites voor vijftigers van ons land. Op deze pagina leest u wat u van deze dienst kunt verwachten. Nieuwe leden mogen kunnen zich kosteloos inschrijven en kunnen zo de site goed leren kennen. In vergelijking met veel andere datingsites is een abonnement prettig geprijsd, en alle nieuwe inschrijvingen worden handmatig gecontroleerd. Bezoek 50plusmatch.nl

50plusmatch logo

Steeds meer 50plussers die samen gaan wonen hebben elkaar online leren kennen; meer dan 1 op de 3, zo becijferde het C.B.S. Ook het feit dat er steeds meer 50+ singles bij komen in ons land maakt dat het een belangrijke doelgroep voor datingsites is geworden. De oudste en belangrijkste 50plus datingsite en -app is 50plusmatch.nl

Schrijf je nu gratis bij 50plusmatch >>>

50plusmatch website

Bij het TROS consumentenprogramma Radar kreeg 50plusmatch.nl ooit de hoogste beoordeling in de categorie datingsites voor ouderen. Een kennelijk uitermate betrouwbare dienst dus, die we graag bij u introduceren.

De website richt zich op actieve mannen en vrouwen op leeftijd (50 plus) die nog alles uit het leven willen halen wat er in zit. 50plusmatch kent een gratis inschrijving.

Het publiek op 50plusmatch

Het grootste deel van de leden bestaat uit mannen (51%). Toch zijn er ook duizenden single vrouwen met niveau te vinden’ met 49% zijn zij goed vertegenwoordigd. Met de man/vrouw-verdeling zit het dus wel snor. Elke maand komen er tegen de 2.500 nieuwe deelnemers bij. OP de site kun je elk omzet zien hoeveel leden er online zijn, en wanneer het laatste nieuwe lid heeft zich ingeschreven. De datingsite heeft een heldere opzet en een overzichtelijke persoonlijke pagina.

Logo Keurmerk Veilig Daten

De dienst staat garant voor uw persoonlijke gegevens; ze zijn aangesloten bij het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) en hebben ook het Thuiswinkel Waarborg. Tevens zijn ze aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Heeft u na de proefperiode een betaald abonnement afgesloten en bevalt dit niet? Dan heeft u recht op uw herroepingsrecht. Dit alles maakt van 50plusmatch een betrouwbare datingsite.

50-plus Dating

Iedereen van boven de vijftig die nieuwe kennissen of een nieuwe relatie zoekt kan zich gratis inschrijven op de site. Bijna de helft van het ledenbestand is hoger opgeleid: 42% heeft een HBO of Universitaire achtergrond (6% heeft WO niveau). Dit kunnen ze meten doordat iedereen zijn of haar opleidingsniveau dient in te vullen bij de registratie.

verniweuwde website van 50plusmatch
De recent vernieuwde website van 50plusmatch

Nog eens 47% heeft het MBO of vergelijkbare school met succes afgerond. De website vermeldt: “Op dit moment is één op de drie Nederlanders ouder dan 50 jaar”.

Het aantal singles neemt flink toe, en dit is de reden dat sites voor 50plussers zo populair geraken. In 2050 zal zelfs vier op de tien Nederlanders vijftig jaar of ouder zijn, en ook de levensverwachting van zowel mannen als vrouwen neemt met een paar jaar toe (bron: CBS).

Het is niet voor niets dat deze leeftijdscategorie een steeds belangrijker publiek vormt voor datingsites. Tel daarbij op dat veel jongere daters tegenwoordig liever naar dating apps als Tinder en Happn gaan.

Leeftijden

De leeftijdsopbouw op deze datingsite is op moment van schrijven als volgt:

grafiek leeftijden datingsite
© 50plusmatch.nl

Schrijf je nu gratis bij 50plusmatch >>>

Opleidingsniveau op deze 50plus Datingsite

tabel opleidingsniveau verdeling 50plusmatch
Opleidingsniveau per categorie

Werkwijze 50plusmatch.nl

Voor het gratis aanmelden heeft u een werkend e-mailaccount nodig. Registreren is met een paar minuten gepiept, en uw gegevens worden niet aan derden verstrekt. Hierna kunt u beginnen met de zoektocht naar geschikte vrijgezelle dames of heren, waar op den duur uw nieuwe partner uit zou kunnen rollen.

U kunt als gratis lid alle foto’s bekijken en de profielen lezen. Probeer ook uw eigen profiel(tekst) zo uitgebreid mogelijk te schrijven; dit levert doorgaans een groter aantal geïnteresseerden op. Door zelf een zoekopdracht samen te stellen met uw wensen en eisen kan het systeem van 50 Plus Match daar zelf geschikte kandidaten bij zoeken.

werkwijze

U kunt ook mobiel daten via deze datingsite. Er is een 50plusmatch app te downloaden, voor zwel iPhone als Android. Als u een account hebt bij de website kunt u daarmee ook inloggen op de app. Lees meer over de 50plusmatch app.

Functies en opties van 50plusMatch

 • Rond de 2500 nieuwe leden per maand (zowel vrouwen als heren).
 • Gericht op actieve vijftigers die volop in het leven staan
 • Messenger en Chat opties.
 • Sinds kort ook videobellen en online quiz.
 • Daten via de 50plusmatch app op tablet en smartphone.
 • Veelal hoog opgeleid publiek.
 • Gedreven eigenaar.
 • Veilig: lid van consumenten beschermers en het Veilig Daten Keurmerk.
 • Relatief goedkope abonnementskosten.
 • Lees reacties van ex-leden die hun partner via deze site gevonden hebben.
 • Heldere en goed werkende zoekfunctie.
 • Vind mannen of vrouwen uit elke regio.
 • Bij een afgesloten abonnement kunt u 14 dagen gebruik maken van het herroepingsrecht
 • Uitmuntende beoordeling TROS Radar consumentenpanel. Eveneens goede testresultaten in consumentenprogramma Kassa.
 • Ouderen dating op niveau, in een veilige omgeving.
 • Winnaar geweest van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites. 

Kosten

Als u van alle mogelijkheden van deze datingsite gebruik wilt maken moet u hiervoor betalen. In vergelijking met veel andere sites is deze niet duur, en met de prijs/kwaliteitsverhouding zit het helemaal goed.
U kunt kiezen uit verschillende abonnementsvormen; hoe langer het 50plusmatch lidmaatschap dat u aangaat, hoe goedkoper het wordt.

 • 1 maand: € 29,95
 • 3 maanden: € 59,85 (dat is € 19,95 per maand)
 • 6 maanden: € 89,70 (dat is € 14,95 per maand)

De maandelijkse kosten liggen tegenwoordig 5 euro hoger dan in het verleden het geval was. Is 50plusmatch daarmee een dure datingsite? Nee, dat valt erg mee. Sites als Parship en Elite Dating zijn duurder.

In het overzicht hier onder kunt u zien wat de mogelijkheden van een gratis en betaald lidmaatschap bij 50plusmatch zijn; Bekijk ook hun website.

FunctieKosteloze RegistratieBetaald Abonnement
Foto's bekijkenjaja
Iemand je interesse kenbaar makenjaja
Eigen tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Eigen foto(s) plaatsenja (max. 5)ja (max. 5)
Profielen bekijken/ Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doenniet van toepassingniet van toepassing
Dating via Appjaja
Chatten en Messenger functiesneeja
Zien uw profiel bezocht hebbenneeja
Zien wie betalende leden zijnneeja
Uw foto wordt meer op de site vertoondneeja

Contactinformatie

50plusmatch maakt (net als Match4me) deel uit van MatchMedia
Adres: Dorsvloerweg 393
Postcode: 2661 MN Bergschenhoek
Telefoon-nummer: 010- 8700 660 (elke dinsdag van 10:00 – 14:00)
E-mail adres: redactie@50plusmatch.nl
KVK inschrijving: 17136160, www.50plusmatch.nl

Kassa Beoordeling

Ook bij het consumentenprogramma Kassa is men aardig te spreken over 50plusmatch. Het oordeel luidde onder meer: ‘”Beoordeling: Goed. Opmerkingen: Veelzijdig, gebruiksvriendelijk, community voor activiteiten, gratis en betaalde leden kunnen met elkaar communiceren”. Tros Radar heeft deze datingsite niet onlangs getest.

Schrijf je nu gratis bij 50plusmatch >>>

Inloggen op 50plusmatch

Bent u al lid en wilt u op 50plusmatch inloggen dan doet u dat als volgt:

 • Ga naar de website www.50plusmatch.nl
 • Klik rechtsboven op ‘inloggen’
 • Vul uw nickname ( = gebruikersnaam) in en ook uw wachtwoord
 • Klik op ‘inloggen’
 • Als u uw wachtwoord niet meer weet, klik dan op ‘wachtwoord vergeten’
 • Vul dan uw gebruikersnaam en e-mailadres in (het e-mail adres waarmee u uw ooit account hebt aangemaakt)

Uitschrijven bij 50plusmatch.nl: uw lidmaatschap opzeggen

Als u uw datingprofiel bij deze datingsite wilt opzeggen doet u dat als volgt. Ga naar de website, log in op uw account, klik vervolgens links in het menu op ‘instellingen en lidmaatschap’ en daarna op ‘uitschrijven’.

Alternatieven

Zoekt u na het lezen van deze pagina toch iets anders? Alternatieve 50+ datingsites zijn Seniorengeluk, Vijftigplusdating.nl en OurTime.

Uw ervaring met deze datingsite is belangrijk

Volgens 50plusmatch beveelt ‘96% hen aan’, en beoordelen klanten hen met een 8.4, maar uw mening vinden we belangrijker. Mocht u reeds lid zijn geweest van deze relatiesite zijn we zeer benieuwd naar uw (succes)verhalen of eventuele klachten. Zo kunnen we deze review blijven updaten en u zo volledig mogelijk blijven informeren.

U kunt het veld hier onder invullen als u wenst te reageren. probeer een zo volledig mogelijk beeld van uw ervaring te schetsen: Wat is goed aan deze site, en wat is voor verbetering vatbaar? Zou u deze dienst uw familie of vrienden aanraden? Als u meer datingsites voor 50 plussers of senioren kent houden we ons ook aanbevolen, we zullen deze dan zo snel mogelijk behandelen. Meer over de kosten van 50 plus datingwebsites vindt u hier. Succes met uw zoektocht naar een nieuwe partner.

32 gedachten over “50plusMatch.nl”

 1. De 50plusmatch site werkt prima, is heel gebruikersvriendelijk ook. De tarieven zijn niet al te hoog, zeker niet als ze met een aanbieding komen. Wat de gebruikers zelf betreft, daar is veel competitie onder. Vooral onder de blogschrijvers.

  In het verleden heb ik commentaar gehad op de redactie omdat ze mijn profielfoto hadden bijgesneden, terwijl ik goed in beeld was. Vanaf dat moment leek het wel of er een beperking op mijn profiel geplaatst was, want ik kreeg amper nog berichten en bezoekers maar ik kreeg wel steeds aanbiedingen om maar vooral weer te gaan betalen. Het maakte geen verschil of ik een betalend lidmaatschap had of niet. Er lijkt ook wat willekeur te zijn daar.

  Gebruikers die met grote regelmaat een gratis lidmaatschap voor 3 dagen krijgen aangeboden of een maand voor 5 euro, terwijl de rest de hoofdprijs mag betalen. Ik vraag me af of er wel zo veel geslaagde relaties uit voortkomen. Veel gebruikers zitten al jaren op de site, in de hoop toch iemand te vinden? Een aantal heeft iemand gevonden en is na een paar maanden weer terug op de site. Inmiddels ben ik al vrij lang weg van site en ik ga niet meer terug ook. Heel erg kansloos om daar iemand te vinden. En zonde om daar te blijven hangen en daar nog voor te moeten betalen ook.

  Beantwoorden
 2. 50plusmatch is eigenlijk meer een platvorm geworden voor blogs, fietstochtjes, de disco op T2S in de avond. En dan de knallende ruzies af en toe op T2S, waarbij sommige deelnemers elkaar voor van alles en nog wat uitmaken. De honden lusten er geen brood van.

  Maar goed, dat is de mentaliteit van sommige gebruikers en daar is 50plusmatch niet verantwoordelijk voor. Voor het serieus zoeken naar een partner zou ik toch een andere datingsite zoeken. En als je niet wil dat de redactie ongevraagd aan je profielfoto gaat sleutelen, dan zou ik ook op zoek gaan naar iets anders. De site werkt overigens prima en is heel overzichtelijk.

  Beantwoorden
 3. De site van 50plusmatch is prima. Zeer gebruikersvriendelijk. Ik heb een paar maal een betaald lidmaatschap gehad. Wat ik me nu realiseerde is dat als je een betalend lidmaatschap afsluit, dan kun je pas na 24 uur je lidmaatschap stopzetten. Doe je dat niet dan wordt er automatisch iedere maand een bedrag van 19,95 van je rekening afgeschreven.

  Welk lidmaatschap je ook afsluit, het wordt automatisch verlengd als je je lidmaatschap niet zelf stopzet. Maar… als je bijvoorbeeld een lidmaatschap van 5 euro voor een maand krijgt aangeboden, dat stopt na die maand dan wel vanzelf. Stel dat je na het afsluiten van je lidmaatschap in het ziekenhuis komt te liggen? Langdurig misschien? En je bent niet in staat om je lidmaatschap stop te zetten? Dan blijven ze maar afschrijven.

  Waarom kun je dan niet direct je lidmaatschap stopzetten? Voor mij is dat één van de redenen om voorlopig geen betaald lidmaatschap meer te nemen.

  Beantwoorden
 4. Ik heb mij een halve dag er na uitgeschreven, herroepingsrecht geeft men aan dat dit mogelijk is, alleen kun je daar bij deze site geen gebruik van maken? Dit klopt niet, je bent je geld kwijt.
  Ja je mag een maand lid blijven?
  Helaas, teleurstellend

  Beantwoorden
 5. Ik werd geblokkeerd omdat ik in mijn profiel schrijf dat ik nog wel gesteld ben op intimiteit en sex. Word gelijk geblokkeerd zonder opgaaf van reden, of ook maar 1 kans om het profiel bij te werken.

  Bij navraag word ik gelijk uitgeschreven en het account verwijderd! Belachelijke gang van zaken! Flutsite, zou uberhaupt geen lid worden hier!

  Beantwoorden
 6. Moet je iemand aangeven die getrouwd is en niet van plan is te scheiden maar via de datingsite een minnares probeert te vinden of probeert via de chat seks praatjes los te krijgen?

  Beantwoorden
 7. Heb problemen met op de site van mij te komen heb kruimel mijn nick naam al ruim 2 jaren
  word er gemeld die is er al. En dan word het kruimeld wacht woord
  sind kort maar kan mijn 50 plus site niet openen.

  Beantwoorden
 8. Kan iemand mij vertellen of het echt wel zin heeft om je hier aan te melden. Ben op relatieplanet geweest een tijdje maar daar zijn zeker geen serieuze mannen aanwezig. Ik hoor graag wat eerlijke ervaringen van wat mensen. Alvast bedankt. Monique 54 jaar regio070

  Beantwoorden
 9. De dames hier kijken over het algemeen alleen naar werk-inkomen-status en het plaatje van je gezicht. Hoog in de boom, zo al niet op de top van de bovenste tak.
  Gratis leden kunnen niets wat van enig nut is, nog niet eens een mailtje lezen van een ander gratis lid. Eerst betalen, zo niet… Sorry, maar je komt hier niet om alleen te kijken.

  Beantwoorden
 10. Dame-weduwnaar-zoekt gaarne kennis met betrouwbare man om in de eerste plaats
  fijne maatjes te worden.Woon in Voorburg en afstand is niet helemaal een bezwaar-rijd nl auto.Ben zelf ook zeer betrouwbaar.
  Zonder arrogantie-zeer goede opleiding en spreek 3 talen vloeiend in woord en geschrift.
  Heb veel van de wereld gezien-ook door werkzaamheden van mijn overleden man.
  Ben 160cm-goed verzorgd en bruin hoor.We zouden eens een kopje thee kunenn drinken.
  Misschien tot dan en vriendelijke groeten.

  Redelijk slank postuur-60 kg en bruin haar
  Indien ik voor een persoon sympathie heb ben ik volledig
  voor die persoon aanwezig.
  Ja het leven is toch bedoeld voor met zijn twee’tjes nietwar ?

  Beantwoorden
  • Dag Francisca,

   Je geeft een leuke beschrijving van jezelf, die mij er toe beweegt je van harte uit te nodigen voor een kop thee in het Statenkwartier. Mijn verhaal zal je waarschijnlijk interesseren. Ik vertel het je graag.

   Hartelijke groet, Peter

   Beantwoorden
 11. Voor vier uur lidmaatschap is door Eva van 50 plus Match drie mnd in rekening gebracht terwijl in de voorwaarden 1 mnd staat (7,95). Er is 95 euro nog wat voor een jaar afgeschreven en zeventig euro nog wat teruggestort.

  Na indienen klacht heeft Eva deze klacht over haar eigen beslissing in deze afgewezen. Bepaald niet integer.

  Beantwoorden
  • Gebeurt vaker dit jatwerk bij 50plus 4 dagen gebruik en herroeping recht wettelijk kan je binnen 7 dagen altijd opzeggen en moeten ze geld teruggeven.
   krijg je van de 44,85.. slechts 19,90 terug.
   had zelfde bij relatieplanet na 4 dagen opgave van retourrecht omdat vriendin toch weer verder wilde en alles weer retour
   dus begin niet aan 50 plusdating die Zuid-Hollanders stelen ondank wettelijke regels.

   Beantwoorden
   • Sovere heb 1 jr betaald recent. Ben geblokkeerd. Geen geld terug
    Ik zou diensten aanbevelen. Krijg wat daar. Heb gezegd ik ben masseuse. Niks aangeboden. Maar ja de heren denken meteen aan iets anders.
    Zal deze site nooit aanbevelen

    Beantwoorden
  • tuurlijk eva zal je geld teruggeven nee dat doen ze niet bij 50plusdating je krijgt van je 44,88 maar 19,90 terug na 4 dagen gebruik
   wel bij Relatieplanet volldige bedrag terug daar ben je dus beter af …

   Beantwoorden
 12. Ik heb wel belangstelling voor deze datingsite maar wil eerst een proefabonnement of een maandabonnement. Nu lees ik op de site dat een maandabonnement automatisch elke maand wordt verlengd, dat wil ik dus niet. En het nee klikken bij de aanmelding werkt niet, en ik heb er ook niet veel vertrouwen in dus graag een reactive. Als een proef- of maandlidmaatschap, zonder automatische verlenging niet mogelijk is kunt u mij gelijk weer uitschrijven. M.vr.gr. Sara

  Beantwoorden
 13. Kan ik (man) ook inschrijven als ik nog getrouwd ben maar inmiddels in scheidingsproces lig?

  Antwoord redactie: Ja dat kan. Wellicht is het handig dit bij nieuwe contacten wel zo snel mogelijk ter sprake te brengen.

  Beantwoorden
  • Angstiger nog we leven in bijna een homobeleid. Zoveel overschot aan mannen. Zelfs komt men niet meer in contact met vrouwen van 60 plus en veel hogere leeftijd. Ikzelf ben ook al 57 en derest laat zich rsden

   Beantwoorden
 14. Ik ben lid van 50plusmatch, maar ben mijn website van jullie kwijt, kunnen jullie je weer profileren
  want ik heb wat problemen met mijn PC.

  Antwoord redactie: Beste Klaas stuur anders een berichtje via het contactformulier op de site van 50 plusmatch. Te vinden rechts onderaan de pagina. Succes.

  Beantwoorden
 15. Zou erg makkelijk zijn voor 50+ leden , wanneer ook de woonplaats van de dame of heer vermeld zou ‘ moeten ‘ worden. Nu komt het 50+ lid uit Brabant , maar kan natuurlijk goed zijn , dat de woonplaats Den Bosch is , maar ook Tilburg, en dat wel even erg ver uit mekaar voor even op en neer rijden voor kopje koffie en ’n wijntje,
  Laat staan bij regelmatige afspraakjes wanneer het klikt… Komt iemand uit Limburg , dan ligt Geleen ook nogal ver van Venray af. Kost al met al véél reistijd en niet iedereen kan de reiskosten betalen..vanwege dat ze geen baan meer hebben..
  Nu moet je eigenlijk veel mailtjes sturen om de woonplaats van verschillende mensen te
  weten te komen , en wanneer die veel te ver uit de richting komen, , dan is het een tegenvaller dat degene schrijft dat je een leuk type bent maar de afstand té ver is ( met regelmaat meegemaakt én ook van leden gehoord ) Heb al vanaf mei , 2 x aan 50+ site redactie geschreven met mijn voorstel om “verplicht ” te vermelden in profieltekst, maar wordt niets op uitgedaan. Heeft niets met privacy te doen , want de straat naam van de leden wordt toch niet vermeld… Groet Frans Volman

  Beantwoorden
  • zou graag een poging willen wagen < ben 60 jaar mooi uitziende getinte vrouw die gezelligheid zoekt bij een welgemanierde persoon < op een sraal van 50 km

   Beantwoorden
   • Hallo Julia,

    Als je niet gediend bent van reacties als die van ene harry en je je geluk nog niet gevonden hebt, zou ik je graag eens ontmoeten, bij voorkeur ergens in de Randstad. Ik hoor graag van je.

    Hartelijke groet, Peter

    Beantwoorden

Plaats een reactie