Be2

Datingsite Be2 mikt sinds kort ook op de doelgroep “oudere singles”. Net als Parship maakt Be2 gebruik van een persoonlijkheidstest om leden met elkaar te kunnen matchen. Hier in verschillen zij van Seniorengeluk en 50plusmatch, waar u zelf middels een zoekfunctie op zoek gaat naar alleenstaande vijftig-plussers die u aanspreken. De site is minder groot dan voorheen, en ik heb er ook wat slechte ervaringen over gelezen.

Dating voor oudere alleenstaanden

Tot voor kort richtte Be2 zich voornamelijk op een algemeen publiek én op christelijke singles. Nu zijn daar dus oudere alleenstaanden bijgekomen. Het inschrijven bij deze datingsite is gratis; voor een premium abonnement moet wel betaald worden. Kosteloos inschrijven is vrijblijvend. Be2 behoort tot de duurdere datingsites van Nederland.

be2

Voor een overzicht van de prijzen van een volledig abonnement kijkt u onderaan deze pagina. Een voordeel van deze datingsite is dat u zelf bepaalt wie wel en wie niet uw foto’s mogen bekijken. Op de site vermeldt het bedrijf dat 4 op de 10 betalende leden via hun dienst een nieuwe, vaste partner vindt. Een nadeel is is dat dit natuurlijk lastig te verifiëren is.

Op Parship (32%) na geven datingsites voor senioren doorgaans geen succeskans-percentage. Wij raden Be2 vooral aan aan oudere alleenstaanden die bereid zijn flink te betalen voor een datingsite, het prettig vinden gematcht te worden op basis van een test en dus niét zelf op zoek te hoeven gaan naar geschikte dates in een groot ledenbestand.

Persoonlijkheidstest

Anders dan bijvoorbeeld 50plusmatch en Seniorengeluk maakt Be2.nl gebruik van een persoonlijkheidstest om u partnervoorstellen te kunnen doen. Het systeem “snapt” op basis van uw test welke alleenstaanden goed bij u zouden kunnen passen. De persoonlijkheidstest is, net als het inschrijven, kosteloos.

Deze test bestaat uit een flink aantal vragen in verschillende categorieën. U start met een paar vragen die vaststellen in welke mate u rationeel of juist emotioneel van aard bent. De volgende groep vragen gaat over traditionele mentaliteit vs. progressieve mentaliteit, eigenschappen en gedrag, enzovoort. Soms is het mogelijk meer dan één antwoord te selecteren.

Enkele voorbeeldvragen: “ik ben gewetensvoller dan anderen” (5 antwoord-mogelijkheden, van “niet waar” tot “volledig waar”). “Ik ben dominanter dan anderen” & “Ik ben ambitieuzer dan anderen”. Deze vragen vallen onder de rubriek “Afstand vs. Nabijheid”; zo zijn er tal van categorieën die verschillende delen van uw karakter behandelen.

Aan de hand van de testresultaten krijgt u partner-aanbevelingen te zien. Bij een betaald lidmaatschap is het mogelijk ook contact met hen op te nemen. Het invullen van uw test duurt minimaal een kwartier. We raden u aan hier goed de tijd voor te nemen omdat de persoonlijkheidstest in grote mate bepaalt welke singles u voorgesteld krijgt.

Bijzonderheden Be2

 • De datingsite geeft adviezen hoe u uw profiel kunt verbeteren.
 • De klantenservice staat wanneer u daar behoefte aan hebt voor u kaar . Snel en kosteloos.
 • Lees leuke dating en (oudere) singles gerelateerd nieuws op het weblog.
 • Relatiecoaches helpen betalende leden indien gewenst met internetdaten. (lees de voorwaarden)
 • Op de site kun u succesverhalen lezen van senioren die elkaar via deze relatiesite hebben leren kennen.
 • Maakt, net als Parship, gebruik van een Persoonlijkheidstest.
 • Be2 is niet alleen voor vijftig plussers, in tegenstelling tot 50plusmatch.nl
 • Uw privacy is gewaarborgd: gebruik een pseudoniem en bepaal zelf wie uw foto’s mag bekijken.
 • Contact-garantie: een betalend lid wordt gegarandeerd dat er contact tot stand wordt gebracht met minimaal 10 andere alleenstaanden die ingeschreven staan.

Kosten

 • Kosten voor 1 maand: € 39.95
 • Kosten voor half jaar abonnement: € 179,40 (dat is gemiddeld € 29,90 per maand)
 • Prijs van een jaarabonnement: € 358,80 (dat is gemiddeld € 29,90 per maand)

  Let wel: momenteel kan ik de actuele kosten niet meer vinden op de website. Goede kans dat deze prijzen verouderd zijn. Ooit ben ik gebeld door een lid van Be2 die maar niet van het abonnement af kwam!

Wilt u naderhand opzeggen? Houdt in uw achterhoofd dat u tenminste veertien kalenderdagen voor uw huidige abonnement eindigt opzegt. Een abonnement wordt automatisch verlengd.

Wat u allemaal met een gratis lidmaatschap in verhouding tot een betaald abonnement kunt doen ziet u in onderstaande tabel; aanmelden kan via deze link naar Be2.nl

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's zienja, maar onscherpja
Interesse berichtenneeja
Tekstberichtjes sturenja, 1 naar 1 aanbevolen partnerja
Reageren op tekstberichtenneeja
Eigen Foto(s) plaatsenja (5 stuks)ja (5 stuks)
Profielen bekijken / Zoekfunctiejaja
Gratis Persoonlijkheidstest makenjaja
Mobiele site / Appnvtnvt
Chattennvtnvt

Contact-Informatie Be2.nl

U kunt op de volgende manier contact opnemen met deze datingsite; een e-mail adres is niet beschikbaar.

Dit is het post-adres:
Hoofdkantoor be2 S.à.r.l.
291, Route d’Arlon
L-1150 Luxemburg
Luxemburg. Website: www.be2.nl

Alternatieven voor Be2

Lees ook zeker onze reviews over 50 Plus Match, OurTime en Vijftigplus Dating.

Uw ervaringen met Be2 Ouderen Dating

Hier onder kunt u reviews over Be2 lezen die eerder door onze lezers zijn geschreven. Ook u kunt, als u ervaringen hebt met deze datingsite voor ouderen, een bijdrage leveren. Schrijf hier onder een korte (maar liefst lange) review over deze dienst. probeer in uw verhaal zowel sterke als zwakke punten van Be2 weer te geven.

Als wij hier op 50-dating.nl een flinke verzameling reviews hebben helpt dit toekomstige lezers van dit weblog met het maken van de juiste keuze voor een datingsite. Heeft u klachten of complimenten? Deze zijn uiteraard ook van harte welkom.

Als u lid bent (geweest) van een andere senioren contactsite en uw verhaal kwijt wilt kunt u bovenaan deze pagina kijken of we over uw site een artikel hebben en dáár uw reactie achterlaten.

Plaats een reactie