Elite Dating

Een van de datingsites die zich op het ‘hogere segment single’ richt is Elite Dating. Deze datingsite mikt op de serieuze hoger opgeleide single die zijn of haar leven op de rails heeft, en alleen nog een duurzame relatie mist. Ze zijn er niet alleen voor 50plussers, maar voor een breed HBO/WO publiek.

Elite Dating Logo

De meeste leden zijn hoger opgeleid en ouder dan 30 jaar. Hiermee heeft EliteDating zo’n beetje dezelfde doelgroep als bijvoorbeeld Parship. Net als deze relatiesite werkt ook EliteDating met een persoonlijkheidstest. Het inschrijven en de test doen is gratis. Bezoek Elite-Dating.nl.

Schrijf je kosteloos en vrijblijvend in, of lees onze review en ervaringen van (oud)-leden van deze datingsite.

Schrijf je nu gratis bij Elite Dating >>>

Wat is Elite Dating en is de site bedoeld voor 50plussers?

EliteDating is een datingsite voor hoog opgeleide singles die (inmiddels) op zoek zijn naar hun ‘laatste’ relatie. Ze richten zich niet uitsluitend op vijftigers, maar dit is wel een belangrijk deel van de doelgroep.

Kenmerkend voor deze site zijn de persoonlijkheidstest, partneraanbevelingen en de hoge kosten. 70% van de leden is hoogopgeleid en bezit minimaal een bachelordiploma, zo leven we op de site.

De partnervoorstellen die je aan de hand van je test voorgesteld krijgt zijn ‘wetenschappelijk’ onderbouwd.

Elite Dating voorpagina


De site adverteert met de slogan: voor singles met niveau, dus je treft er voornamelijk serieuze, hoog opgeleide mannen en vrouwen. Iets meer dan de helft van de leden zou vrouw zijn, staat op deze datingsite vermeld.

Niet iedereen is dus hoger opgeleid: 7 op de 10 singles hier zijn dat wel. Op de site is te lezen dat EliteDating met enkele toonaangevende internationale universiteiten werkt. Vermoedelijk gaat het hierbij om de persoonlijkheidstest en het matching-algoritme. Elite Dating werkt namelijk net als Parship met een test die je vooraf moet invullen. Op basis hiervan zouden ze je goed kunnen matchen met andere members.

EliteDating is er voor de serieuze, zelfbewuste single die op zoek is naar een gelijkgestemde partner voor een gelukkige en stabiele relatie. Onze leden zijn veelal professionals met ambities en levenservaring

Op de site zijn ook succesverhalen te lezen van mensen die elkaar via deze relatiesite gevonden hebben. Voorheen had deze datingsite trouwens een andere naam: eDarling. Een aantal jaren is er echter een naamsverandering doorgevoerd.

Banner Elitedating


Hoe werkt Elite Dating.nl?

Uiteraard kun je naast daten via berichtjes ook met elkaar chatten. Dit hoeft niet per se alleen met mensen te zijn die door de test aan je gematcht zijn. Ook de klantenservice is via de chat te bereiken, wel zo makkelijk als je ergens hulp bij nodig hebt.

Op de Raadgever-sectie (een soort blog) voorziet EliteDating je van leuke, nuttige en grappige informatie met betrekking tot relaties, liefde en het zoeken naar een nieuwe liefde. Elite Dating is een relatief dure datingsite, wat overigens mogelijk wel een goed publiek aantrekt. Inschrijven is gratis en doet u op de website.

Het hart van het matchingsysteem is onze persoonlijkheidstest. Deze is gebaseerd op het “OCEAN model”, dat sinds de jaren 80 tot één van de belangrijkste en bekendste concepten behoort in de moderne persoonlijkheidspsychologie

Als je al ervaringen hebt met deze datingservice kun je die in de comments achterlaten. Jouw review helpt andere hoger opgeleide singles bij het kiezen van de juiste datingsite. Meer lezen over dating voor hoger opgeleiden?

Hoeveel Leden heeft deze datingsite

Ze vermelden niet hoeveel leden ze hebben. Wel lezen we dat er 1.500 leden per dag bijkomen. Mijn inschatting is dat ze kleiner zijn dan Parship (dat op TV adverteert) en e-Matching (dat de bekendste datingsite voor hoger opgeleiden is). Deze laatste site is ook een stuk goedkoper, wat ook zal bijdragen aan een hoger ledenaantal. Hoeveel procent er ouder is dan 50 is onbekend.

Gratis Account vs. Betaald Abonnement van EliteDating

Zonder te betalen zijn je mogelijkheden beperkt, en de abonnementsprijzen liegen er niet om. Dit zijn de verschillen tussen het kosteloze en premium-account:

FeatureGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Profiel aanmaken✅ ✅ 
Persoonlijkheidstest maken✅ ✅ 
Zoekcriteria instellen✅ ✅ 
Profielen van leden bekijken✅  gedeeltelijk✅  geen limitaties
Contact met Datingadviseurs✅ ✅ 
Berichten sturen✅  zeer beperkt✅  onbeperkt
Zien wie jouw profiel bezocht hebben✅ 
Partnersvoorstellen✅  3 per dag✅  tot 20 per dag
Vaker getoond als Match✅ 
Leesbevestiging van je berichten✅ 
Raadgever artikelen lezen✅ ✅ 

Wat kost EliteDating?

Groot nadeel van zogenaamde ‘matchmaking’ websites is dat ze rammend duur zijn, en als we de reviews moeten geloven voor heel veel daters niet het vele geld waard. Teken aan de wand is ook dat er geen abonnementen van 1 en 3 maanden (meer) zijn.

Lengte AbonnementTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 maand
3 maanden
6 maanden€ 179,40€ 29,90
12 maanden€ 298,80€ 24,90
24 maanden€ 477,60€ 19,90
Tabel met kosten Elitedating


Mobiel Daten: de Elite Dating App

Ja, er is een eigen app, voor zowel iOS als Android-gebruikers. Te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Bedrijfsinformatie Elite Dating

Onderdeel van Spark Networks Services GmbH
Kohlfurter Strasse 41/43
10999 Berlin, Duitsland
Website: www.elitedating.nl
E-mail Adres: support@elitedating.nl
Klantenservice: gebruik contactformulier op de site
Telefoonnummer: geen
Fax-nummer: 020 – 8110849
KVK-nummer: HRB115958

Keurmerk Veilig Daten & Thuiswinkel Waarborg

Deze site is géén lid van het Veilig Daten Keurmerk, en draagt ook niet het Thuiswinkel Waarborg.

Ervaringen met EliteDating

Lees jij deze review als lid of ex-lid van deze datingsite? Dan waarderen we het zeer als je jouw ervaringen met deze dienst achterlaat voor de andere lezers. Laat een comment achter of schrijf een korte recensie.

Alternatieven voor Elite Dating: datingsites voor 50plussers

Lees ook onze recensies over Match4me, Parship en e-Matching, 2 sites die zich alleen op singles met HBO en WO niveau richten. De review over Match4me.nl vind je op deze pagina. Ons verhaal over 50plusmatch.nl staat in dit artikel. Ook bij deze twee diensten schrijf je je kosteloos in.

Toch liever een datingsite puur en alleen voor vijftig-plussers? OurTime Dating en 50plusmatch zijn precies dat: alleen bedoeld voor de 50plus doelgroep.

Plaats een reactie