Gratis Datingsites

Zoek je een gratis datingsite voor 50plussers? Helaas zijn die er niet; datingsites waar je niet hoeft te betalen mikken altijd op een breed publiek. Toch zijn ook die sites prima geschikt voor de 50plus doelgroep. Op deze pagina vind je een overzicht van 7 gratis datingsites.

Bij vrijwel alle relatie-sites is het inschrijven altijd geheel kosteloos. Met zo’n gratis inschrijving kun je al vrij veel: je profiel samenstellen, foto’s uploaden en zoeken naar andere singles. Alleen voor het versturen van berichten moet je betalen. Gelukkig zijn er ook veel echte gratis diensten. Bij de zeven onderstaande websites kun je gratis daten. Vrijwel altijd zijn er wel betaalde extra’s, maar dit is optioneel.

Gratis Datingsites hebben vaak wel betaalde extra functies

Bij sommige datingsites mag je af en toe gratis een paar dagen lid zijn en alle functies gebruiken. Nummer 1 datingsite Lexa heeft met enige regelmaat een actie waarbij je 3 dagen kosteloos mag daten.

Tijdelijke actie: bij 50plusmatch.nl krijg je nu via 50-dating.nl 10 dagen volledig lidmaatschap voor slechts €10. Inschrijven en rondkijken is natuurlijk altijd gratis.

7 Gratis Datingsites

Als je zeker weet dat je gratis wilt daten willen we je de volgende 7 relatiesites voorleggen. Bij al deze sites is het mogelijk om zonder te betalen in contact te komen met andere leden. Sommige datingsites hanteren nog wel een creditsysteem waarmee je nog over enkele extra functies kunt beschikken, maar voor het online daten zijn deze niet noodzakelijk. Dit is meer een extra service voor online daters die méér willen.

Singlesplace gratis dating

Singlesplace.nl

Singlesplace.nl is een gratis datingsite zonder verborgen kosten waar je ook kunt chatten. Dit kan in één van de chatrooms of je kunt gebruik maken van de dating messenger.

De site, waar zowel Nederlanders als Belgen welkom zijn, heeft het MKbok keurmerk. Je kunt er zelf datingblogs schrijven of een video uploaden waarin je jezelf presenteert. Je kunt ook zelf video’s van andere singles bekijken. Singlesplace.nl heeft een vrij uitgebreide zoekfunctie vergeleken met andere gratis datingsites. Uiteraard kun je alleen singles die een foto op hun profiel hebben geplaatst selecteren. Bezoek Singlesplace.nl

Paiq dating

Paiq.nl

Paiq is de enige gratis datingsite die al eens de Website van het Jaar verkiezing in de categorie Dating wist te winnen. En niet éénmaal, nee twee keer al won Paiq als gratis datingsite deze belangrijke Award. Ook consumentenprogramma’s als TROS Radar en Vara’s Kassa oordelen positief over het slimme matchingsysteem van Paiq. Pai heeft de site onlangs geheel vernieuwd.

Bijzonder aan Paiq is dat je géén publiek profiel hebt, en kennismaken en daten vooral op chatten is gebaseerd. Je hoeft niét te betalen om met andere singles in contact te komen. Op vergelijkingswebsite datingwebsites.nl scoort Paiq hoog op het aantal positieve reviews. Bezoek Paiq.

50plusmatch banner
KNUZ gratis datingsites

Knuz

Knuz is één van de grootste gratis datingsites van Nederland. In 2011 werd Knuz als 1ste gratis datingsite genomineerd voor de Datingsite van het Jaar verkiezing. Voor wie van mobiele dating houdt heeft Knuz een iPhone en Android app. Hun slogan luidt ook: “Gratis dating zoals dating hoort te zijn. 100% gratis en 100% mobiel!”.

Al een kleine 400.000 singles hebben ingeschreven gestaan op Knuz. Op dit moment zijn er zo’n 180.000 leden waarvan er 20.000 onlangs nog hebben ingelogd. Het percentage vrouwen op Knuz.nl is 39 procent. In tegenstelling tot veel andere gratis datingsites is Knuz erg open over hun ledendata. Een prima gratis datingsite, die we dan ook van harte aanbevelen. Bezoek Knuz.

gratis dating

GratisDating.nl

GratisDating.nl is weliswaar een site die je kosteloos kunt gebruiken, maar biedt dan wel zeer beperkte functies aan. Zo kun je geen persoonlijke berichten sturen (alleen standaardberichten).

GratisDating.nl is onderdeel van Safe Dating Networks, een netwerk van ‘betaalde’ datingsites. Deze site heeft ook een betaalplan: de VIP-toegang, met credits. Als je dus echt optimaal wil daten gaat het je geld kosten. Bezoek GratisDating.nl

Relatieklik

Relatieklik.nl

Relatieklik is een kosteloze datingsite die al een flink aantal jaren meedraait, namelijk al vanaf 2006! Dit jaar heeft de site de grens van 100.000 leden die gratis willen daten bereikt.

In tegenstelling tot de meeste andere gratis datingsites heeft Relatieklik een persoonlijkheidstest en een relatietest. Het ledenbestand is ‘schoon en serieus’ omdat er handmatig wordt gecontroleerd op fake profielen, oplichters en andere fakers. Ook de Relatieklik-test zorgt er voor dat het aantal nepprofielen beperkt blijft. Een van de meer serieuzere gratis datingsites dus. Tegen een kleine vergoeding kun je de banners en advertenties uitschakelen. Derhalve is de dating gratis. Bezoek Relatieklik.nl

OKcupid

OKcupid.com

Dit is een internationale datingsite, waar ook behoorlijk wat Nederlanders lid zijn. Een nadeel: de meerderheid hier van woont in de Randstad. Vooral uit Amsterdam lijken veel singles te komen. De doelgroep lijkt, impliciet, hoog opgeleide singles te zijn, en enigszins alternatief/progressief.

De site kent een geavanceerd match-mechanisme. Je kunt letterlijk honderden multiple choice vragen beantwoorden, en aangeven welke antwoorden jouw ideale match op diezelfde vragen zou geven. Zo berekent OKcupid in hoeverre iemand een ‘match’ en ‘enemy’ van je is. De gehele site is wel in het Engels, dus ook de vragen van de test. Ook zijn er veel 20-ers en 30-ers lid, en minder 50plussers.

Verder heeft OKcupid ook een aantal betaalde lidmaatschappen, waarbij je bijvoorbeeld kunt zien wie jou geliked heeft. Berichten sturen en ontvangen (en lezen) is kosteloos dus valt OKcupid wat ons betreft zeker onder de categorie gratis datingsites. Bezoek OkCupid.com

Happy Pancake gratis datingsites

HappyPancake.nl

Happy Pancake, rare naam voor een datingsite, nietwaar? Toch is dit de Nummer 1 datingsite in Zweden en Finland. En nu zijn ze dus ook in Nederland actief. HappyPancake vindt dat online daten geen geld hoeft te kosten, en zeker niet steeds duurder moet worden, zoals bij veel datingsites het geval is. Daarom hebben ze Happy Pancake opgericht.

De speelse site heeft veel zoekopties en filters, en kost dus niets. Geld verdienen ze met adds. Verder hebben ze ook een app voor zowel android als iPhone. Maar natuurlijk ook een website: Bezoek HappyPancake.nl

Volledig gratis datingsites

Bovenstaande sites zijn sites waar je andere leden wél berichten kunt sturen zonder en betaald abonnement. Daarmee is ook gelijk het grootste voordeel van geheel gratis datingsites genoemd. Let er op dat dit soort sites ook aantrekkelijk zijn voor fakers, de drempel is namelijk heel laag.

Gratis Chatten zonder Registratie

Ben je niet op zoek naar een relatie, maar wil je gewoon gezellig chatten? Er zijn diverse chat-sites waar dit kan. Bij de meeste hoef je je niet te registreren, maar bij een aantal wel. Bekijk de volgende chat-sites:

Zijn we een gratis datingsite vergeten?

Datingsites komen en gaan. Als we een site zijn vergeten in dit overzicht, of er is er eentje ter ziele gegaan, neem dan even contact op. Je tip wordt zeer gewaardeerd. Voor 50plussers zijn er dus geen gratis datingsites die zich volledig op die doelgroep richten.

Als je echt een 50plus datingsite wilt, en toch wel wat wilt betalen maar niet al te veel is 50plusmatch.nl een goede optie. Hoger opgeleiden kunnen terecht bij de site e-Matching.nl. Tot slot is er Parship, maar die site is wel duur. Het inschrijven en rondkijken is wel kosteloos.

Plaats een reactie