Dating Tips: hoe zich te gedragen op een datingsite

Dating tips: Hoe maakt je van jouw avontuur op een datingsite nou een succes? Om je succesvol gaat zijn valt altijd te bezien, maar wellicht heb je wat aan onderstaande dating tips.

Heb je nog nooit eerder online aan dating gedaan? Hieronder vind je enkele handige datingtips die we voor jou hebben verzameld. Pas deze tips toe en de kans dat je vervolgens in contact komt met die ene leuke vrouw of man zal groter worden! De tips zijn natuurlijk ook van toepassing bij relatiebemiddeling of dating apps.

Wees boven alles altijd eerlijk!

We raden je aan om vooral altijd eerlijk te blijven! Ga jezelf niet mooier voordoen dan dat je bent. Komt het eenmaal tot een afspraakje, dan zal je al snel door de mand vallen indien jij je online beter voor wilde doen. Je krijgt misschien online wel veel respons, maar wat is dat waard als je in het echte leven niet slaagt?

Natuurlijk mag je best blij zijn met wie je bent en positieve eigenschappen uitlichten. Maar overdrijf dit niet. Stel jezelf altijd de volgende vragen: “Wie ben ik echt?” “Wat wil ik?” “Wat doe ik?” “Wat kan ik?” En dus niet wie of wat je zou willen zijn.

Een goede profielfoto plaatsen

Een goed verhaal is belangrijk maar daarbij hoort ook een gezicht. Mensen willen zien met wie ze contact hebben. Een goede profielfoto plaatsen is belangrijk. Het is namelijk in feite de eerste kennismaking voor de ander. Bovendien krijgen profielen zonder foto vrijwel geen reacties.

dating tips: wees eerlijk

Plaats een recente foto en het liefst eentje die een oprecht beeld geeft van wie je bent.

Ben je bijvoorbeeld geen uitgaanstype maar daarentegen graag en veel in de natuur te vinden? Plaats dan een foto waarop je in de natuur te vinden bent, om maar iets te noemen… Wees dus niet al te creatief met foto’s, maar laat er mee zien wat je interesses zijn, en op welke plekken je graag komt.

Wie zoek je?

Het is natuurlijk hartstikke leuk wanneer je veel berichtjes ontvangt van leden. Maar je hebt er niets aan wanneer die berichten afkomstig zijn van leden waarmee je geen klik hebt, of die niet in je ideale plaatje passen. Zorg er daarom juist voor dat je niet bedolven wordt onder de aandacht! Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt.

Hoe doe je dat? Geef op je profiel gewoon duidelijk aan wie je zoekt. Wat is jouw ideale partner? Plaats geen uitgebreide eisenlijst maar houd het kort en bondig. Je zult dan minder berichten ontvangen maar de kans is wel groter dat je op den duur in contact komt met leden waarin jij wel iets ziet zitten. Soort zoekt soort, toch? Of misschien zoek je gewoon vriendschap en wil je nieuwe mensen leren kennen en geen relatie? Of een reismaatje voor op single reis?

Zelf ook interesse tonen

Ook is het belangrijk dat je niet te afwachtend bent. Toon daarom interesse in anderen. Ook al krijg je niet altijd een reactie terug. Investeer in contacten en geef oprechte aandacht aan de ander. Schrijf daarentegen geen ellenlange verhalen. Stel 1 vraag per keer en vertel ook iets over jezelf.

Jouw Dating Tips

Heb jij als lezer van 50-dating.nl nog goede dating tips voor ander bezoekers? We horen ze natuurlijk graag. Alle door de wol geverfde internetdaters zijn van harte uitgenodigd hun ervaringen te delen. Dit hoeft uiteraard niet alleen om 50plus datingsites te gaan. Sowieso zullen dating tips tamelijk universeel zijn.

Wil je nog meer tips voor de online dating wereld? Lees dan dit artikel over de datingcursus van Relatie.nl

Plaats een reactie