Ouderen in Nederland voelen zich steeds eenzamer

Ouderen in ons land zeggen zich steeds vaker ongelukkig en eenzaam te voelen, zo blijkt uit recent onderzoek. Ook relatief veel vrouwen van boven de vijftig hebben last van depressies. Het gaat hierbij niet per se om ouderen die geen partner meer hebben. Zo’n 30% voelt zich wel eens eenzaam, en 10 procent zegt zich zelfs erg eenzaam te voelen. Dit alles staat in een artikel van dagblad Trouw, dat een interview met Jonne Boesjes, hoofd communicatie van het Oranjefonds had. Het aantal geïsoleerde ouderen neemt schrikbarend toe.

Onderzoek onder 50-plussers

Het onderzoeksbureau Motivaction vroeg ruim vijfhonderd mensen tussen de 50 en 80 jaar naar hun sociale leven. Velen bleken veel alleen te zijn en ook de avondmaaltijd in hun eentje te nuttigen. Mede door de economische crisis is er minder geld voor verenigingsleven of ander vertier waarbij senioren elkaar kunnen ontmoeten. ook kinderen en kleinkinderen hebben hun levens de laatste tien jaar steeds drukker zien worden; tijd voor vader of moeder bezoeken is er steeds minder. De net aan 50-plussers groep weet zich nog wel te redden, maar de groep die tegen het bejaard zijn aan zitten heeft het zwaar te verduren.

Alleenstaande senioren die zich eenzaam voelen kunnen natuurlijk terecht op een van de vele datingsites voor ouderen. Zo kunnen ze op een laagdrempelige manier leuke vriendschappen vinden, of in het gunstigste geval misschien een nieuwe partner als daar behoefte aan is. Rechts zie u enkele bekende relatiesites voor 50plussers vermeld staan. Dit soort datingsites, waaronder bijvoorbeeld vijftigplusdating.nl ziet men steeds vaker op het world wide web verschijnen.

Voor onze oudere lezers: bent u wel eens eenzaam of heeft u een rijk sociaal leven? Deze info komt van het WatWilJijWeten.nl Blog. Is online dating een manier om eenzaamheid tegen te gaan of heeft dit gevoel niet zo zeer met het al dan niet hebben van een relatie van doen?

Plaats een reactie