Vrouwelijke 50plussers tevreden met seksleven

Drie kwart van de vrouwen in de leeftijdscategorie 50plus zegt meer tevreden met hun seksleven te zijn dan toen zij jonger waren. Dit blijkt uit een enquête onder meer dan duizend heteroseksuele koppels tussen de 50 en 79 jaar oud. Wel hebben oudere vrouwen minder seks, maar de vrijpartijen zijn van hogere kwaliteit. Het is opvallend dat de dames hun seksleven beter vinden, omdat de man steeds meer moeite heeft seksueel te “presteren”.

bedMannen zijn dan in tegenstelling tot de vrouwen een stuk minder content met hun seksleven; 50% zegt hier over niet tevreden te zijn. Een niet onaanzienlijk deel van de oudere mannen (50+) is 15% zelfs zéér ontevreden met hun huidige seksleven. Bij de zeventig plussers was dit zelfs een kwart. Bij de vrouwen tussen de 50 en 79 jaar ligt dit percentage een stuk lager: één op de tien.

Hoe vaak seks?

Over het algemeen bleken dames content te zijn met hun seksuele leven als zij precies zo veel (of weinig) seks hadden als waar zij behoefte aan hadden. Toch is de frequentie op zich niet doorslaggevend voor de tevredenheid.

Nog geen 1 op de 5 van de respondenten gaf aan elke dag of om de paar dagen tussen de lakens te duiken. Een even grote groep heeft ongeveer 1 keer per week seks. Maar de grootste groep bleken de 50plussers die zeggen’zelden’ seks te hebben: ruim 25%. Voor 1 op de 6 mannen en vrouwen tussen de 50 en 79 jaar is seks iets van het verleden; zij zijn niet meer seksueel actief. Wat betreft de mate waarin de vrouwen zin in seks hebben speelt de man een grote rol. Erectieproblemen of gebrek aan lustgevoelens breekt vele mannen vaak op. Ongeveer 67% van de dames gaf aan deze problemen bij hun man te herkennen, maar toch is de oudere vrouw over het algemeen dus tevreden.

Een opvallend onderzoek in een week waarin ook duidelijk werd dat veel meer vrouwen dan gedacht verslaafd zijn aan seks. Studenten van de Christelijke Hogeschool in Ede toonden dit aan. Hoe met seksverslaving onder oudere vrouwen gesteld is werd niet bekend. Wel krijgen steeds meer 50plussers te maken met seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). We schreven er al een artikel over .

Hoe staat het met uw seksleven? U kunt reageren op dit artikel door hier onder een reactie te schrijven. Dit kan uiteraard anoniem. Hoe vaak doet u het nog? Bent u meer of minder blij met u seksleven dan vroeger? Voor de heren: heeft u last van een zwakke erectie en wat kunt u hier aan doen?

3 gedachten over “Vrouwelijke 50plussers tevreden met seksleven”

  1. ben nu 51 jaar en nog zeer potent. het liefst wil ik nog iedere dag of soms zelfs twee keer per dag sex. lijkt op sexverslaving. dit is zeer frustrerend nu mn vrouw in de overgang is en helemaal niet meer wil terwijl het eerst een echt sexbeest was.we zijn inmiddels dan ook gescheiden.

    Beantwoorden
  2. Wat is de beste en betrouwbaarste erotische site voor 50 plussers? Ik ben in een relatie, maar de seks is er niet meer. Ik ben nog potent, maar mijn vrouw wil niet meer. Ik zoek de seks nu in overleg met haar buiten de deur. Welke site zou u mij aanbevelen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie