Single Reizen

Veel alleenstaande ouderen vinden het moeilijk om in hun eentje op vakantie te gaan. Vooral verre reizen kunnen een hele onderneming zijn en alleen op reis is niet altijd even gezellig. Veel single vijftigplussers gaan dan ook graag met een groepsreis mee. Op deze pagina vindt u reisorganisaties voor 50pus single reizen en alleengaanden.

Er zijn gelukkig diverse reisorganisaties die single reizen aanbieden. Enkele bekende zijn Estivant.nl, Sawadee.nl en TUI Reizen. Gaat u liever mee met een cruise? Bekijk dan eens het aanbod van cruises bij Cruise Travel (dit zijn overigens geen speciale single-cruises. Alle reizen zijn eenvoudig online te boeken.

Single Reizen 50 Plus Reisorganisaties

We zetten de reisbureaus waar u single reizen en groepsreizen voor vijfitgers en ouder kunt boeken op een rijtje:

Vaak gaan in zo een groep een hoop vrijgezelle heren en dames mee, maar er is ook ruimte voor alleengaanden wiens partner bijvoorbeeld geen zin meer heeft om een verre reis te maken, of opziet tegen een lange vlucht. Single reis groepen bestaan vaak voornamelijk uit hoger opgeleiden. De meeste reisorganisaties selecteren op leeftijd, zodat u voornamelijk op vakantie gaat ment mensen van uw eigen leeftijd.

strandvakantie single reizen

Op deze pagina bespreken we enkele reisbureaus die groepsreizen voor 50 plussers aanbieden. Zij bieden zowel verre reizen (rondreizen in bijvoorbeeld Azië of Amerika) als kortere buitenlandse tripjes aan. Ook worden er wintersportvakanties en wandelvakanties voor mensen in de leeftijdscategorie 50 plus georganiseerd. Hoewel zij er niet altijd in slagen wordt er altijd geprobeerd het aantal mannen en vrouwen dat meegaat zo gelijk mogelijk te houden.

Natuurlijk is het leuk om tijdens een reis een nieuwe liefde te vinden, maar dit is niet het uitgangspunt van de meeste organisatoren van groepsreizen. De bedoeling is met elkaar een fijne vakantie te hebben; daten komt op de tweede plaats.

Estivant Single Vakanties

De reisorganisatie Estivant heeft jarenlange ervaring in het organiseren van groepsreizen. De site werkt met leeftijdsgroepen, waarvan die van 45 tot 65 jaar voor u het meest geschikt is. Voor zowel skivakanties als (verre) zomervakanties kunt u bij hen terecht; zij hebben inmiddels 15 jaar ervaring. Ook kunt u er voor kiezen mee te gaan op wandelvakantie in bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk. Er gaan op elke reis tussen de 16 en 26 alleenstaanden van 45 jaar of ouder mee. De groepen worden dus nooit te groot. Bezoek Estivant.nl

Wat betreft zomervakanties is het aanbod groot: Kreta, Argeles sur Mer, Axat, Riva del Garda, Praia do Carvoeiro en Elba zijn enkele van de bestemmingen. Deze website biedt geen groepsreizen naar verre bestemmingen aan; lees hier voor verder en bekijk bijvoorbeeld de groepsreis-bestemmingen van Sawadee.

Singlereizen voor 50 Plussers met Sawadee

Sawadee biedt wat luxere, mooie groepsreizen in een rustig tempo waarbij er veel aandacht is voor al het moois. Niet voor niets is hun gemiddelde reisbeoordeling een 8.4. Het merendeel van de deelnemers aan deze Singlereizen is hoogopgeleid (HBO+). Wel gaan er doorgaans ook veel jongere alleenstaanden mee.

Misschien doet u er beter aan met een groepsreis mee te gaan dan met een echte singlereis. Bestemmingen van de groepsreizen zijn onder andere Cuba, Madagascar, Thailand, Laos en Cambodja. Een volledig overzicht van geschikte groepsreizen voor 50plussers vindt u op de website van Sawadee: klik hier.

sawadee

Viilavibes 50+ Reizen

Waar Villavibes zich voor mijn gevoel altijd heeft gericht op hoger opgeleide 20ers en 30ers, blijken ze zich nu ook specifiek te richten tot de doelgroep van deze website: de vijftigplusser.

Ook de 50plus reizen zijn bedoeld voor hoger opgeleiden. De bestemmingen lopen van weekenden in de Ardennen tot zeilen in Kroatië en hiken & biden in Frankrijk. Bekijk de singlereizen van VillaVibes.

 Je bent een jaar of vijftig, barst van de energie en hebt zin om van het leven te genieten. Bovendien vind je het leuk om in een bijzondere omgeving andere mensen te ontmoeten. In dat geval zijn onze single reizen 50 plus echt iets voor jou. – Villavibes

CruiseTravel Cruises

Vaart u graag? Dan is het maken van een cruise het overwegen waard. Tijdens een cruise bent u op het schip van alle gemakken voorzien en doet u in relatief korte tijd veel interessante plaatsen aan. Cruisetravel.nl is een bedrijf dat cruises organiseert.

Bestemmingen zijn bijvoorbeeld het Midden-Oosten, Aruba en Curaçao, Of als u liever dichter bij huis blijft: de Middellandse Zee en de Noorse Fjorden. Daarbij is Cruisetravel erg voordelig: de reisorganisatie heet een laagste prijsgarantie. Dat betekent dat de prijs gegarandeerd lager of gelijk aan die van andere Nederlandse aanbieders. Meer info over Cruisetravel vindt u op hun website: CruiseTravel.nl.

TUI Single Reizen

Bij TUI kunt u ook terecht als u graag in Nederland blijft: de reisorganisatie heeft namelijk leuke wandelvakanties in hun aanbod. Tijdens zo’n wandelvakantie bent u samen met ander singles lekker actief op pad. Zeer geschikt voor 50 plus alleengaanden.

Voor alle singlereizen geldt dat er bij TUI 2 leeftijdsgroepen zijn, waarbij de leeftijdscategorie 40-55 voor u het meest geschikt is. De reizen hebben een gezellig, ongedwongen karakter. Let wel: het betreft hier geen dating service of relatiebemiddeling; de reizigers hebben over het algemeen als overeenkomst dat ze alleen reizen (niet per se single zijn) en reislustig zijn. Als u interesse hebt in relatiebemiddeling verwijzen we u graag naar deze pagina.

Naast wandelweekends zijn er ook zeilreizen voor de groep 40-55 jaar. Denk ook aan stedentrips (bv een citytrip naar Lissabon of Berlijn. Andere reizen gaan naar Turkije (Bodrum), Toscane en Sicilië. Zoekt u het graag verder van huis? Dan is Thailand een leuke optie. Voorheen stond TUI bekend onder de naam KRAS Reizen, een merk dat zicht richtte tot de actieve 50plusser. Een overzicht van 50+ groepsreizen staat op TUI Reizen.nl

50plus Wandelvakanties

Maakt u graag lange wandelingen? Er zijn veel reisorganisaties die wandelreizen in groepsverband aanbieden. Vaak is een groot deel van de deelnemers aan dit soort wandelvakanties vijftig jaar en ouder. Dit hoeft overigens niet om single reizen te gaan; vaak gaan er ook stellen mee op dit soort wandelreizen. Reisorganisaties die dit aanbieden zijn onder meer Fital Reizen, Topo-Aktief, Loopend Vuurtje, Njoy reizen en Buitenbenig.nl. Meer over single reizen op bradly.nl, waar je reizen ook op thema kunt zoeken.

Bent u ouder dan 50 en wel eens mee geweest met een groepsreis voor alleenstaanden? We horen graag uw ervaringen met dit soort alleengaanden en single reizen. Noemt u dan ook svp u reisorganisatie. Wat was er goed, en wat kon er beter?

1 gedachte over “Single Reizen”

Plaats een reactie