e-Matching

e-Matching is naar eigen zeggen dé datingsite waar hbo’ers en academici een duurzame relatie vinden. Je kent e-matching.nl vast van de slogan: ‘durft u het aan’.

e-matching logo

Sinds het Tinder-tijdperk hebben ze daar aan toegevoegd: ‘Geen one-night-stands of FWB’. Het inschrijven bij e-Matching is gratis. Bezoek e-Matching.nl.

Schrijf je gratis in of lees onze review over e-Matching, of ervaringen van (ex)-leden. Momenteel hebben ze een kenningsmakings-actie: 1 week gratis daten.

Schrijf je nu gratis bij e-Matching.nl >>>

Wat is e-Matching en richt de site zich op 50+ singles?

Veel hoger opgeleide singles gebruiken tegenwoordig dating apps als Happn, Hinge, Tinder en Inner Circle. Dit met wisselend succes; velen krijgen genoeg van de swipe-cultuur en verhuizen naar een datingsite met goed gevulde profielen, die ook nog eens door een redactie gecheckt worden op echtheid.

Samen met match4me.nl is ematching de belangrijkste datingsite voor hogeropgeleiden in Nederland. Duizenden beter opgeleide singles (exacte cijfers zijn helaas niet bekend) hebben een gratis profiel bij e-matching. De site is zeker niet alleen bedoeld voor 50plussers; ook veel starters en 40ers zijn er lid.

e-matching voorpagina
De vernieuwde website van e-matching.nl

In vergelijking met andere datingsites heeft e-matching een leuk voordeeltje: als gratis lid is het mogelijk om, zonder daarvoor te betalen, te reageren wanneer een ander jou een berichtje stuurt.

De meeste dating sites staan dit niet toe bij een gratis abonnement. Bovendien kan elk nieuw lid zelf gratis 3 singles benaderen zonder iets te betalen. Vrij uitgebreide mogelijkheden dus als je geen abo hebt. Op moment van schrijven kan je zelfs 7 dagen helemaal gratis van betaalde functies gebruik maken.

Browsen door de foto’s en profielen van leden kan uiteraard ook gewoon. Een betaald lidmaatschap is ook niet al te duur: vanaf 11,10 per maand ben je volwaardig lid (zie onder voor alle prijzen).

Deze prijzen vormen meestal niet echt een probleem voor iemand die een partner van niveau zoekt en zelf ook hoger opgeleid is. Vrijwel alle singles die hier lid zijn zijn HBO of universitair geschoold. Ook vele ondernemers zijn lid van e-matching, dé datingsite voor hoger opgeleiden.

Verschillen tussen het betaald en gratis account

Met een gratis lidmaatschap kan je al best veel, zeker in vergelijking met veel andere sites. Als iemand jou benadert kan je dit berichtje lezen en ook gewoon reageren.

FeatureGratis AccountBetaald Abo
Foto’s van leden zien
Interesse kenbaar maken
Tekstberichten sturen
Reageren op tekstberichten
Foto(s) plaatsen
Profielen bekijken / Zoekfunctie
Persoonlijke Test doenn.v.t.n.v.t
e-Matching App gebruiken
Chatten (in een box)n.v.t.n.v.t.
Speeddate Avonden✅ (meerprijs)✅ (meerprijs)

Je kunt er voor kiezen om per mail geschikte dating-profielen van matches en/of nieuw ingeschreven HBO’ers en academici te ontvangen. Dat bespaart een hoop tijd.

e-matching banner

Je hebt na je gratis inschrijving 16 weken de tijd om te beslissen of je een volledig betaald abonnement wilt afsluiten; na deze zestien weken wordt je profiel verwijderd. Tijd genoeg dus om een aantal single hogeropgeleiden te vinden.

Kosten van E-matching.nl

Lengte AbonnementTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 maand€ 19,95 doorlopend
3 maanden€ 49,95€ 16,65 (16% korting)
6 maanden€ 79,95€ 13,33 (33% korting)
9 maanden€ 99,95 € 11,11 (44% korting)

Kies je ervoor om maandelijks te betalen, dan wordt je abonnement automatisch met een maand verlengd. De kosten zijn dan 19,95 euro per maand. Je ziet; hoe langer je looptijd, hoe goedkoper je abo per maand is.

Mobiel Daten: de e-Matching App

Ja, deze datingsite heeft een eigen app, voor zowel Android als iPhone-gebruikers.

Adres en bedrijfsinformatie

Postadres: Focus Internet t.a.v. E-matching – Postbus 611 – 6500 AP Nijmegen
Vestigingsadres: Plein 1944 nr. 73 – 6511 JE Nijmegen
KVK: 10145368. Website: www.e-matching.nl

Deze datingsite ken je wellicht van het reclamespotje. ‘Ik wil geen one night-stand, en ook geen friends-with-benefits. Ik wil een vaste relatie. Gewoon een vaste relatie. E-matching.nl: vaste relaties voor hoger opgeleiden’ Durft u het aan?

Wat kan je verwachten: e-Matching in bullet-points

 • Hoger opgeleide singles op zoek naar een duurzame relatie
 • Serieuze intenties
 • Geen swipe-cultuur
 • Goed gevulde profielen en profielteksten
 • Handmatig gekeurde foto’s en profielen (profielen foto’s worden eerst gekeurd voor ze online komen)
 • Voor hetero-relaties, maar ook holebi dating
 • Nieuwe leden mogen met 3 interessante singles gratis contact opnemen
 • Neemt iemand contact op met jou en je bent geen betalend lid? Dan kan je toch reageren
 • Pauzeer je datingprofiel als je met iemand aan het daten bent. Je bent dan tijdelijk niet vindbaar
 • Goede zoekfunctie met uitgebreide opties. Zie in de zoekresultaten in hoeverre je matcht met getoonde matches
 • Telefonische helpdesk, 7 dagen per week bereikbaar
 • Momenteel kennismakingsactie: 7 dagen gratis daten
 • Oude, inactieve profielen worden van de site verwijderd
 • e-Matching.nl is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Leuk blog met dating tips en redactionele artikelen over liefde, dating en relaties
 • Mobiel daten via de e-Matching app
 • Speeddating-avonden in samenwerking met BEAU-Events (Flitsdate) in de grote steden

Schrijf je nu gratis bij e-Matching.nl >>>

Speeddaten via Flitsdate

In samenwerking met Flitsdate.nl organiseert e-Matching ook speeddating avonden in de grotere (studenten)steden in het land. Flitsdate is een grote speler in de speeddate-branche en is al actief sinds 2003.

Bij speeddating leer je op een avond in korte tijd meerdere singles kennen. Je praat een paar minuten en dan schuiven jullie door naar een nieuwe single.

Als jullie beiden aangeven elkaar leuk te vinden dan krijgen jullie elkaars’ contactinformatie, zodat jullie een eerste echte date kunnen plannen. De speeddating avonden zitten niet bij de abonnementsprijs in. Momenteel kost deelname zo’n 30 euro. Heb je geen enkele match? Dan mag je de volgende keer kosteloos nog een keer meedoen.

Op de site vind je een overzicht van de data, locaties en hoeveel plekken er nog open zijn. Er is uiteraard een beperkt aantal deelnemers en de man/vrouw-verhouding moet in balans zijn.

Alternatieve Datingsites voor Hoog Opgeleiden & 50plussers

Toch liever een andere datingsite proberen? Lees ook eens onze pagina’s over Elite Dating en Match4me.

Werken dating apps en datingsites steeds maar niet voor je? Dan is het wellicht een idee om eens aan relatiebemiddeling te denken. Op PartnerSelect.net vind je een slagingskans-test waarbij je na een paar minuten weet hoe kansrijk relatiebemiddeling is voor jou. Lees meer over de relatiebemiddeling van PartnerSelect.

Als je echt een 50plus datingsite zoekt kun je kijken bij OurTime en 50plusmatch.

Ervaringen met E-matching.nl

We zijn benieuwd naar de ervaringen, dus laat deze vooral achter in de comments!

Plaats een reactie