50PlusMatch voegt nieuwe functie toe aan het profiel: het ‘interview’.

Datingsite 50plusmatch.nl, voor vijftigers en ouder heeft een nieuwe functie aan de profielpagina toegevoegd: het Interview.

Op uw profielpagina heeft u nu de mogelijkheid om naast de standaard-vragen ook enkele open ‘interview’-vragen te beantwoorden. Met het beantwoorden van dit soort vragen hebben bezoekers van uw profiel een nog beter beeld van uw persoonlijkheid. Andersom geldt dit natuurlijk ook.

Enkele voorbeelden van vragen die bij het interview aan bod komen zijn: ‘Wat vond jij het leukste om te doen als kind en waarom?‘ en Met welk geschenk maakt iemand je blij?.

interview-vraag-1

Zoals u kunt zien hoeft u niet elke vraag te beantwoorden. U kunt vragen die u liever niet beantwoordt of waar u zo snel geen reactie op weet gewoon overslaan.

50PlusMatch meldt zelf over de interview-functie op de site:

Het profiel is vernieuwd! De ijsbrekers zijn vervangen door het Interview. Stel vragen aan een ander lid met een simpele klik op de knop.

Op je eigen profiel kun je de interview vragen ook beantwoorden, zodat ze op je profiel geplaatst worden.”

50plusmatch.nl

50plusmatch is een site met een reeks fijne functies waarvan leden zonder abonnement zelfs gratis van kunnen genieten. 

De grens tussen volledig een betaald lidmaatschap vervaagt met deze functie, gezien gratis leden nu nog meer op berichten van anderen, (zelfs persoonlijk) kunnen reageren.(de inteview-vraag is dus vooraf bepaald maar het antwoord is open).

Om kosteloos lid te worden van 50plusmatch gaat u naar hun aanmeld-pagina. Meer lezen over deze datingsite voor 50plussers kan op onze review-pagina.

interview vraag 50plusmatch voor profiel

Wat vindt u van deze nieuwe functie? U kunt hier onder een reactie achterlaten over dit onderwerp, als u dat wenst.

Dating Tips: hoe zich te gedragen op een datingsite

Dating tips: Hoe maakt je van jouw avontuur op een datingsite nou een succes? Om je succesvol gaat zijn valt altijd te bezien, maar wellicht heb je wat aan onderstaande dating tips.

Heb je nog nooit eerder online aan dating gedaan? Hieronder vind je enkele handige datingtips die we voor jou hebben verzameld. Pas deze tips toe en de kans dat je vervolgens in contact komt met die ene leuke vrouw of man zal groter worden!

Wees boven alles altijd eerlijk!

We raden je aan om vooral altijd eerlijk te blijven! Ga jezelf niet mooier voordoen dan dat je bent. Komt het eenmaal tot een afspraakje, dan zal je al snel door de mand vallen indien jij je online beter voor wilde doen. Je krijgt misschien online wel veel respons, maar wat is dat waard als je in het echte leven niet slaagt?

Natuurlijk mag je best blij zijn met wie je bent en positieve eigenschappen uitlichten. Maar overdrijf dit niet. Stel jezelf altijd de volgende vragen: “Wie ben ik echt?” “Wat wil ik?” “Wat doe ik?” “Wat kan ik?” En dus niet wie of wat je zou willen zijn.

Een goede profielfoto plaatsen

Een goed verhaal is belangrijk maar daarbij hoort ook een gezicht. Mensen willen zien met wie ze contact hebben. Een goede profielfoto plaatsen is belangrijk. Het is namelijk in feite de eerste kennismaking voor de ander. Bovendien krijgen profielen zonder foto vrijwel geen reacties.

dating tips: wees eerlijkPlaats een recente foto en het liefst eentje die een oprecht beeld geeft van wie je bent.

Ben je bijvoorbeeld geen uitgaanstype maar daarentegen graag en veel in de natuur te vinden? Plaats dan een foto waarop je in de natuur te vinden bent, om maar iets te noemen… Wees dus niet al te creatief met foto’s, maar laat er mee zien wat je interesses zijn, en op welke plekken je graag komt.

Wie zoek je?

Het is natuurlijk hartstikke leuk wanneer je veel berichtjes ontvangt van leden. Maar je hebt er niets aan wanneer die berichten afkomstig zijn van leden waarmee je geen klik hebt, of die niet in je ideale plaatje passen. Zorg er daarom juist voor dat je niet bedolven wordt onder de aandacht! Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt.

Hoe doe je dat? Geef op je profiel gewoon duidelijk aan wie je zoekt. Wat is jouw ideale partner? Plaats geen uitgebreide eisenlijst maar houd het kort en bondig. Je zult dan minder berichten ontvangen maar de kans is wel groter dat je op den duur in contact komt met leden waarin jij wel iets ziet zitten. Soort zoekt soort, toch?

Zelf ook interesse tonen

Ook is het belangrijk dat je niet te afwachtend bent. Toon daarom interesse in anderen. Ook al krijg je niet altijd een reactie terug. Investeer in contacten en geef oprechte aandacht aan de ander. Schrijf daarentegen geen ellenlange verhalen. Stel 1 vraag per keer en vertel ook iets over jezelf.

Jouw Dating Tips

Heb jij als lezer van 50-dating.nl nog goede dating tips voor ander bezoekers? We horen ze natuurlijk graag. Alle door de wol geverfde internetdaters zijn van harte uitgenodigd hun ervaringen te delen. Dit hoeft uiteraard niet alleen om 50plus datingsites te gaan. Sowieso zullen dating tips tamelijk universeel zijn.

Nooit te oud om online te daten

Je hoort mensen heel vaak zeggen dat daten via het internet echt iets voor jonge mensen is, omdat zij daar veel sneller mee zijn. En dat je iemand pas echt leert kennen als je één op één met elkaar gaat praten. Klinkt dit ergens bekend in de oren? Zeg je zelf ook wel dit soort dingen? Dan is het hoognodig tijd om online dating eens van een andere kant te gaan bekijken. Want je bent namelijk nooit te oud om online te daten! Zo zijn er speciale 50plus datingsites die al enkele jaren actief zijn. Denk aan 50plusmatch (lees de review), Seniorengeluk (lees de review) en Vijftigplusdating.nl (lees de review)

Zin om online te daten? Het zoeken naar een date

Maak je wel eens gebruik van Google of een andere zoekmachine om een recept op te zoeken? Of om andere informatie te vinden? Als het antwoord hierop ja is, dan kun je ook heel goed online daten. Een datingsite is eigenlijk een soort zoekmachine, die gespecialiseerd is in het zoeken van een leuke afspraak of partner. Hij helpt je gewoon bij het vinden van een leuke date, ongeacht welke leeftijd je hebt, dus ook voor 50-plussers.

De database van online datingsites bestaat alleen maar uit mensen die ook naar gezelschap of liefde zoeken, je hoeft alleen nog maar zelf je eigen criteria in te vullen. Alle potentiële dates worden hierna voor je op een rijtje gezet en je hoeft zelf alleen nog maar een keuze te maken uit een persoon waar jij contact mee wilt hebben.

vijftigplusdating.nl om online te daten als vijftigerAls je een aantal mensen hebt gevonden, dan is het natuurlijk heel goed mogelijk dat je niet goed kunt kiezen. Je hoeft niet direct een afspraakje te maken hoor, je kunt elkaar eerst een beetje beter leren kennen. Dat kun je doen door een berichtje te sturen en als je een tijdje met elkaar hebt gepraat, kom je er vanzelf achter of er een klik is of niet. En alles gaat geheel vrijblijvend, dus valt het tegen, dan kun je het contact gewoon beëindigen en je aandacht aan een ander geven.

Abonnementen bij 50 plus dating sites kosten wel geld

Online daten is dus vrij eenvoudig te doen en het geeft je hopelijk een snel resultaat. Daarnaast helpt een datingsite je met het selecteren. Je kunt er mensen van alle leeftijden, lengtes en noem maar op vinden, dus er zit ongetwijfeld iemand tussen die bij je past. Let wel op: het inschrijven kost geen geld, maar om berichten te kunnen sturen moet je betalen. Om echt goed te kunnen internaten is zo’n abonnement wel nodig. De prijzen van 50plus datingsites liggen nogal uiteen dus let hier goed op!

Heb je een 50plus datingsite geprobeerd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen! Heb je ene bewuste keuze gemaakt voor een datingsite voor vijftigers ten opzichte van een gewone datingsite a la Relatieplanet? Zijn je verwachtingen waargemaakt? Welke sites raad jij aan om online te daten? Je comments lezen we graag terug.

Waarom uw profielfoto van groot belang is op een datingsite

Als je als 50 plusser opnieuw gaat daten dan is het natuurlijk heel erg spannend, vooral als je er nog niet zo heel erg veel ervaring mee hebt om het via het internet te doen. Wat veel mensen dan ook vaak vergeten is dat een goede profielfoto belangrijk is bij het vinden van een leuke date. Er zijn een aantal dingen waar je bij je profielfoto op moet letten.

Waarom is je profielfoto belangrijk?

Het gaat bij het online daten vooral om de eerste indruk. Je moet je bedenken dat je elkaar normaal meteen ziet en met elkaar praat, dat is bij online dating niet het geval.

profielfoto op een datingsiteZorg er dus voor je een goede, duidelijke profielfoto uitkiest, zodat men goed kan zien met wie ze te maken hebben en of je ook hun type bent. Het is te begrijpen dat men dit als lastig kan ervaren.

Niet iedereen wil herkenbaar online staan en voor mensen van vijftig jaar en ouder is het al helemaal lastig, omdat er bij sommige mensen nog een taboe op dating via advertenties rust. Vind je het moeilijk om te beoordelen wat een ‘leuke foto’ van je is, vraag dan iemand anders om hulp.

Een herkenbare profielfoto

Maar, wanneer het je niet uitmaakt om herkenbaar op het internet te vinden te zijn, dan is het wel van belang om een duidelijke foto van jezelf te plaatsen, waar je zelf duidelijk op te zien bent. Kies voor een foto waar je vanaf je middel te zien bent, zodat men je goed kan gaan bekijken. Neem uiteraard een recente foto; plaats als vijftiger geen foto’s van 20 jaar geleden, hoe aanlokkelijk dit misschien ook mag zijn…

Het gebruiken van een foto waarop je lacht is ook best wel essentieel. Zo straal je iets positiefs uit en een glimlach maakt de foto meteen ook aantrekkelijker. Zorg er wel voor dat je het niet gaat overdrijven, want de clown uithangen op je profielfoto geeft op een datingsite geen echt beeld weer van hoe en wie je bent. Men moet tenslotte wel op je profiel willen kijken en niet schrikken of je totaal niet serieus nemen.

Als je uiteindelijk toch geen profielfoto wilt plaatsen, zorg dan in ieder geval dat je een plaatje erop zet. Onderzoeken tonen namelijk aan dat mensen sneller door een aanwezig plaatje het profiel komen bekijken dan wanneer er helemaal niets staat afgebeeld. Dan gaat men er namelijk sneller vanuit dat het profiel niet af is, of dat de persoon in kwestie niet actief op de datingsite is. Dus schaam je vooral niet. Het plaatsen van een foto zal misschien even wennen zijn, maar uiteindelijk zal het je veel meer reacties op gaan leveren, waardoor je veel meer kans hebt op het vinden van een relatie.

Meerdere profielfoto’s op datingsites

Op de meeste datingsites voor vijftigplussers kun je meer dan 1 foto plaatsen. Bij 50plusmatch (hier meer info over deze site) mag je zelfs 10 foto’s in je profiel zetten. Kies als hoofdfoto een duidelijk portret van je hoofd. Als aanvullende foto’s kun je plaatjes van je in kenmerkende situaties plaatsen.

Soms kun je alleen profielfoto’s van andere leden zien als je een betaald abonnement hebt. Bijvoorbeeld bij Seniorengeluk, waar we ook een review over hebben, mag je als gratis lid wel de hoofdfoto van andere 50plus singles zien, maar de extra foto’s mag je alleen als betalend lid bekijken.

Ben je lid van een van de andere datingsites voor 50plussers, dan horen we graag hoe dat her profielfotobeleid is.

Steeds meer 50plussers doen aan internetdaten

Online dating is bijzonder populair. Niet alleen onder de jongere generatie, zo blijkt uit de laatste gegevens. Steeds meer 50plussers vinden ook hun weg naar deze datingsites.

Als we E-Matching even als voorbeeld nemen, dan zien we dat het aantal oudere leden de afgelopen twee jaar flink aan hoeveelheid is toegenomen. De stijging die opviel zat eerst in de groep van dertig- tot zestigjarigen, maar daarna kwamen er ook meer en meer mensen met een nog hogere leeftijd naar deze website toe. Het is natuurlijk ook wel goed te begrijpen, want niemand wil natuurlijk alleen zijn, ook niet op hogere leeftijd. Dan ga je toch meer over dat soort dingen nadenken. Bekijk de website van e-matching.

meer 50plussers internetdaten

Internetgebruik niet alleen voor jongeren weggelegd

Daarbij komt ook kijken dat steeds meer 50 plussers gebruik van het internet gaan maken. De kloof tussen jong en oud wordt op het internet steeds kleiner. Kleinkinderen die opa en oma leren hoe ze met de computer, laptop, tablet of smartphone om moeten gaan, zijn hier mede verantwoordelijk voor. En dat is voor oudere mensen alleen maar een voordeel. Want oudere mensen zijn niet altijd meer mobiel. En als je dan een afspraakje met iemand wilt maken, dan wordt het op de manier die voorheen als standaard werd gezien, namelijk mensen buiten de deur leren kennen, een heel stuk moeilijker.

Voor steeds meer 50plussers taboe van internet daten

Eerder heerste er een waar taboe op het internet daten onder ouderen. Internet, computers, dat waren maar ingewikkelde dingen, waar senioren zo ver mogelijk vandaan wilden blijven, uitzonderingen daargelaten uiteraard. Nu men ook op die leeftijd steeds vertrouwder raakt met de moderne technieken en oudere mensen steeds meer dingen online gaan ontdekken, neemt het taboe op internet daten eindelijk af en zal het na verloop van tijd waarschijnlijk ook gaan verdwijnen. Daarnaast is het natuurlijk ook veel gemakkelijker om op deze manier een leuke nieuwe relatie te vinden.

50plus bord krijtDatingsites die zich voornamelijk of alleen op ouderen richten, zijn dan ook vaak heel gebruiksvriendelijk opgesteld. Het inschrijven gaat bijzonder eenvoudig en daarbij is het opzetten van een eigen profiel, waarin je aan kunt geven wie je bent en wat je zoekt, ook heel makkelijk te doen en daarbij ook erg overzichtelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het internet-datinggedrag van steeds meer 50plussers lijkt op het gedrag van de jongere singles.

Naar het schijnt zijn ouderen ook niet schuw om de helpdesk van een datingsite te bellen, om vragen hoe ze bepaalde dingen op de website moeten doen, wat laat zien dat ook meer 50plussers goed hun best hiervoor doen.

Groei op Datingsites voor vijftigplussers

Ook het Amerikaanse Match.com en het Nederlandse Parship zien de laatste jaren een toename van het aantal 50plussers op hun datingsites.

Andere datingsites speciaal voor 50plus singles zijn al jaren populair in Nederland. De bekendste zijn 50plusmatch.nl (website), vijftigplusdating.nl (website) en Seniorengeluk.nl (website). Het aanmelden bij al deze datingsites kost geen geld; op een later moment kan worden beslist of men een betaald abonnement wil om van meer functies gebruik te kunnen maken.

Als 50plusser terug op de liefdesmarkt?

Bent u zelf al de vijftig gepasseerd, zou u ook wel eens willen daten maar bent u toch wat huiverig om u in te schrijven op een datingsite? Singles Website singlessite.nl zette een aantal nuttige tips voor vijftigers die willen daten op een rijtje. Wellicht dat deze 11 tips over dating u over de streep kunnen trekken!

Steeds meer 50plussers gebruiken de dating app van 50plusmatch

Nieuws van 50plusmatch: 20% van al het verkeer op 50plusmatch.nl gaat via de mobiele dating app. Steeds meer 50plussers ontdekken hoe handig het is om overal en altijd bereikbaar te zijn. De 50plus datingsite ziet dat de app veel beter gevonden wordt en het gebruik toeneemt. De app is ook beschikbaar voor mensen met een gratis inschrijving bij 50plusmatch.

De kloof wat betreft gebruik van smartphone wordt kleiner

Het verschil tussen verschillende generaties wordt daarmee steeds kleiner. Maar het verschil is er nog wel: veel 50plussers vinden het niet nodig om constant bereikbaar te zijn.

dating app van 50plusmatchVoor veel jongeren is dat juist een belangrijke voorwaarde: ze vinden dat ze zo snel mogelijk moeten reageren. Voor ieder denkbaar onderwerp is er tegenwoordig wel een app beschikbaar. Ook vrijgezelle 50plussers lijken dit te waarderen: inmiddels meldt 55% van alle leden op 50plusmatch zich aan via de mobiele app. 50plusmatch is een van de belangrijkste datingsite voor 50plussers en senioren. Meer info staat op deze pagina.

De vele opties van de dating app

Het downloaden van de app, ontwikkeld door MatchMedia, brengt dan ook veel voordelen met zich mee. Zo kunnen leden van 50plusmatch met de app berichten versturen, anderen opzoeken, foto’s direct uploaden, en nog vele andere opties gebruiken. Ook onderweg kun je je gesprekspartner op de hoogte houden van waar je mee bezig bent. Het brengt je misschien wel eerder bij een nieuwe liefde. In ieder geval gaat het met een mobiele app nog makkelijker dan je al gewend was. Bekijk de app met alle opties in de iTunes Store.

50plus Match loopt met hun dating app voor op hun concurrenten vijftigplus dating en seniorengeluk.nl, die nog geen applicatie voor iPhone, iPad of andere tablet hebben vervaardigd.

Ook nieuwkomer lach.nl, die zich ook op de vijftigplusser richt, heeft nog geen mobiele applicatie voor hun datingsite ontwikkeld. Over Lach.nl leest u meer op deze pagina. Seniorengeluk staat uitvoerig beschreven op hun review-pagina.

Gebruikt u al een dating app op uw telefoon of tablet? We zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Vrouwen van 50+ willen een jongere man

Het klinkt misschien niet helemaal logisch, maar vrouwen van 50+ blijken op datingsites vooral te zoeken naar een jongere partner. Meestal hoor je dat vrouwen op oudere mannen vallen, maar boven de 50 lijkt deze voorkeur om te draaien. Actieve 50plus vrouwen kiezen voor een jongere man; niet veel jonger, maar toch.

Zelfde levensstijl: actieve maar wel jongere man graag

Datingsite 50plusmatch hield een onderzoekje onder haar leden.

jongere man statistiekenOnderzoek van deze datingsite laat zien dat vrouwen die een actief leven leiden, bij hun voorkeuren een jongere leeftijd dan zichzelf opgeven. Ze zijn op zoek naar een partner met een vergelijkbare levensstijl, en hebben het idee dat oudere mannen minder actief zijn.

Online daten maakt het makkelijk voor ze: de leden vullen de leeftijdsvoorkeur in en de website gaat voor ze op zoek. Tevens zijn er meer vrouwen dan mannen lid van 50plusmatch; 56 om 44 procent. De meeste leden zijn tussen de 55-60 jaar oud.

Verschillende vrouwen

Voor het onderzoek zijn verschillende groepen vrouwen van 50plus vergeleken, op basis van hun ingevulde eigenschappen en interesses in hun account. De ‘actieve’ vrouwen bleken over het algemeen een druk sociaal leven te hebben, veel te bewegen en actief te zijn in allerlei soorten verenigingen.

50plusmatchDe ‘rustigere’ vrouwen zijn over het algemeen wat traditioneler ingesteld en zijn het liefste thuis. Ze lezen veel en houden van handwerken. Zij kiezen eerder voor een man van dezelfde leeftijd of ouder, en de actievere vrouwen willen het liefst een jongere man. Leeftijd bepaalt ook hoe uw ideale man er uit ziet.

Datingsite 50plusmatch is sinds jaar en dag een van de belangrijkere datingsites voor vijftigplussers. Inschrijven is er kosteloos. Andere sites voor mannen en vrouwen van boven de 50 zijn onder andere seniorengeluk.nl, lach.nl en vijftigplusdating.nl

En hoe staat het met onze vrouwelijke 50+ lezers? Zoeken jullie ook een (iets) jongere man of is leeftijd niet zo van belang? Hier onder kan men reacties achterlaten.

Voor jou zou ik wel eens willen koken! Openingszinnen voor 50plussers

Online daten maakt het voor veel 50plussers mogelijk om (weer) een mooie liefde te ontmoeten. Een ideale manier om veilig van achter een beeldscherm de eerste stappen te zetten. Het is niet voor niets dat er tegenwoordig dus meerdere serieuze 50plus datingsites te vinden zijn. Toch blijft een ding een groot struikelblok: wat gebruik je als opening in een gesprek?

Cliche openingszinnen: Zeg, ken ik jou niet ergens van?

Bestaat de perfecte openingszin? 50plusmatch, een datingsite voor 50plussers, heeft dit onderzocht door de experts te raadplegen: de leden van de website. Wat zijn de beste (en slechtste!) openingszinnen die ooit door of tegen hen zijn gebruikt? Hier is een top20 uitgekomen, waar u wellicht al wat ideeën mee op kunt doen.

De ijsbrekers zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Populaire openingszinnen zijn vooral die waarin wordt ingegaan op het profiel of foto van de ander. De ideale openingszin is er dus vooral een die moet worden aangepast op de context. Clichés voorkomen en juist heel eerlijk zijn, blijkt ook goed te werken: geef gewoon toe dat een openingszin niet uw sterkste kant is!

50plusmatch werkt met u mee

Meer dan 60% van de ondervraagden uit een onderzoek van 50plusmatch weet niet goed wat ze moet zeggen als ze op een leuk profiel terecht komt. Dit zette de datingsite aan tot het maken van een hulpmiddel voor haar leden. Op www.50plusmatch.nl kunt u gratis een profiel aanmaken en gaan profiteren van de leuke opties van deze online datingsite. Zo kunt u er onder andere op een makkelijke manier een gesprek openen en het ijs breken!

De lijst met goede en slechte openingszinnen

Op het weblog van 50plusmatch leest u meer over het onderzoek, en vindt u de volledige Top 20 openingszinnen. De eerste 5 kunt u hier onder lezen:

  1. Wij kennen elkaar nog niet, zullen wij samen daar verandering in brengen ?
  2. Ik weet dat ik eigenlijk een smoes zou moeten bedenken, maar ik wil gewoon graag met je kennismaken.
  3. Iemand ontmoeten, dat geeft de beste indruk.
  4. Ik herken veel van mezelf in jouw profiel.
  5. Heb jij ook zo’n hekel aan openingszinnen?

Lees verder of schrijf u gratis in bij 50plusmatch

Heeft u nog suggesties voor goede openingszinnen die online te gebruiken zijn? Welke openingszin heeft u verrast of juist afgeschrikt?

Veel gehoorde ergernissen en klachten over datingsites

Datingsites zijn erg populair en het aantal leden groeit continue als kool. Toch wil dat nog niet zeggen, dat iedereen altijd even blij is met de datesite of app. De bekende klachtensite Klacht.nl kreeg bijna duizend klachten over datingsites binnen, net zoals de Consumentenbond over verschillende dating-apps. Mensen storen zich vooral aan nepprofielen en de hoge prijzen om met elkaar echt in contact te komen is een andere grote ergernis bij velen. Voor zover we kunnen nagaan werd 50plusmatch niet vaak genoemd als ergerniswekkende datingsite.

Uiteraard is het goed voor te stellen: zie je eindelijk die ene leuke man of vrouw, maak je contact met elkaar en tijdens het chatten klikt het heel goed…dan is het niet gek dat je misschien vlinders in je buik krijgt. ‘Zal hij er in het echt ook zo leuk uitzien?’ en ‘die stralende glimlach doet het ‘m’, vragen en gevoelens die vroeg of laat bij goed online contact naar boven komen borrelen. En als het dan puntje bij paaltje komt, blijkt die Edwin of Ursula helemaal niet de Edwin of Ursula te zijn zoals hij of zij zegt. Sterker nog, die leuke foto’s zijn van een of andere Facebook profiel afgenomen. Dat overkwam helaas veel leden van datingsites. Vooral de datingsite Cupidos leek zich hier schuldig aan te maken.

Een regen klachten stroomde binnen en wel in zodanige mate dat er in december 2013 overeenkomsten met veel datingsites zijn gemaakt om fraude voortaan proberen te voorkomen.

Klachten over datingsites: Duur lidmaatschap

Een andere doorn in het oog zijn voor velen de hoge kosten voor een lidmaatschap en het moeilijk kunnen opzeggen van je abonnement. Het populaire Parship werd vaak in de klachtenregen genoemd als het op de prijs aankomt. Als je je bij Parship wilde aanmelden zag je in eerste instantie alleen de optie voor een tweejarig abonnement. En als je dan toch even verder keek en alleen een half jaartje member wilde zijn, dan betaalde je bijna twee keer zoveel. Dat is nu wel aangepast, maar de abonnementsprijzen van veel populaire datingssites zijn nog steeds aan de hoge kant.

Profielgegevens in de openbaarheid

Een andere klacht over datingsites is dat soms profielgegevens zo maar in de openbaarheid komen, of kunnen worden ingezien door niet-leden. Badoo is een site waarbij de privacy bijvoorbeeld niet al te hoog in het vaandel staat.

Lastig opzeggen

Bij sommige datingsites is de procedure die te volgen is als u het abonnement wilt opzeggen erg onduidelijk. Een andere klacht is dat er na een opzegging toch nog geld wordt afgeschreven. Enkele sites accepteren geen e-mail als opzegging, maar willen nog een ouderwetse fax zien. Zeer irritant. Sowieso zijn de voorwaarden soms erg lastig te lezen, als deze al te vinden zijn. De grotere datingsites proberen een en ander op orde te maken met het Veilig Daten Keurmerk, maar er is nog ruimte voor verbetering.

Heeft u klachten over datingsites? Hier onder kunt u een comment achterlaten. Dit kan over 50 plus dating sites zijn of over algemene relatiesites.

Datingsite 50plusmatch.nl Winaar Nationale Thuiswinkel Awards Publieksprijs XS

Goed nieuws voor de datingsite 50plusmatch.nl: Deze relatiesite voor senioren won afgelopen week een belangrijke publieksprijs. The Harbour Club in Amsterdam was het podium voor de bekendmaking van de winnaars van de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XS. Ook in de categorie ‘dating’ werd er een publieksprijs vergeven; en 50plusmatch.nl kwam als winnaar uit de bus.

award voor 50plusmatchNiet geheel verrassend in onze ogen; in onze reviews (deze vind je hier) hebben wij 50 plus match ook een zeer goede beoordeling gegeven. De senioren datingsite is dermate effectief dat de dienst inmiddels ook in vele andere landen met succes is gelanceerd.

Award Winnaars

Voor de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XS komen online diensten met ene omzet tot 4 miljoen euro in aanmerking. 50plusmatch was volgens de internetdaters dus de beste datingsite. Andere winnaars van de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen dit jaar waren onder andere Kinderkleding-tekoop.nl (categorie Kleding), Onlyformen.nl (herenmode) en Werkaandemuur.nl (Wonen & Tuin). Meer info over deze prijzen en de bijbehorende procedure vind je op de website van de Thuiswinkel Awards.

Wij van 50-dating.nl feliciteren 50plusmatch van harte met deze prijs, en we zijn benieuwd of er volgend jaar wederom een prijs kan worden bijgeschreven. Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar deze datingsite van senioren? Het inschrijven is gratis en kan via deze link.