OurTime

Datingsite OurTime richt zich op ‘jonge 50plussers’. Vijftigers die graag actief willen chatten, daten en eventueel ook op zoek zijn naar een relatie. OurTime.nl is onderdeel van Meetic, dat u misschien kent als uitgever van Lexa, de grootste datingsite van ons land. Het inschrijven bij OurTime.nl is gratis.

OurTime logo

Bent u hoger opgeleid? Dan is e-Matching misschien meer iets voor u. Dit is een serieuze datingsite voor HBO en WO opgeleiden. Een groot deel van het ledenbestand is ouder den 40. Lees meer over de datingsite e-Matching.

Lees hier onder verder voor meer informatie over OurTime.

Aanmelden bij OurTime

Het aanmelden bij Our Time is kosteloos en gaat via de aanmeld-pagina. Inschrijven kan zowel met uw e-mailadres als via Facebook. Our Time zal echter nooit iets op uw Facebook plaatsen!

Schrijf je nu gratis bij OurTime.nl >>>

Let op: OurTime.nl is uitsluitend voor 50plus singles! Dit merkt u als u een ‘jongere’ geboortedatum invult bij het registreren. Bent u jonger dan 50 jaar? Dan kunt u zich niet registeren voor deze site. Als vijftiger kunt u trouwens wel gewoon lid worden van zustersite Lexa.nl (Bezoek Lexa.nl)

Tijdelijke actie: bij 50plusmatch.nl krijg je nu via 50-dating.nl 10 dagen volledig lidmaatschap voor slechts €10. Inschrijven en rondkijken is natuurlijk altijd gratis.

Nieuwe profielen worden gecontroleerd zodat spammers en oplichters weinig kans hebben. Als u trouwens een profiel ziet dat u verdacht vindt, of u heeft last van vervelende berichten, kunt u dat profiel melden bij de klantenservice.

OurTime banner 728x90


Vervolgens krijgt u een aantal vragen voorgelegd. Bijvoorbeeld of u al open staat voor een nieuwe relatie, uw huidige relatiestatus, eventuele kinderen en lengte. Het is prettig dat deze vragen worden gesteld voor u verder kunt, want zo weet OurTime zeker dat iedereen deze vragen daadwerkelijk beantwoordt. Dit voorkomt half-lege profielen. Ook een foto is verplicht! Deze wordt binnen 15 minuten door moderators bekeken en goed- of afgekeurd. Dit voorkomt een hoop nepprofielen.

Ourtime website

Vervolgens krijgt u een aantal vragen over wat u zoekt. Welke leeftijdscategorie, welke lengte, welke ideale relatiestatus et cetera. Daarna volgt een vrij tekstveld waar u uzelf kunt introduceren.

Dan de vraag of u een betaald abonnement wilt. Dit hoeft uiteraard niet, en wij raden aan eerst de site eens goed rond te neuzen.

Daarna kunt u altijd nog een betaald membership nemen. De kosten van OurTime vindt u verderop op deze pagina.

Schrijf je nu gratis bij OurTime.nl >>>

Functies en opties van OurTime.nl

Ourtime verschilt niet wezenlijk van de meeste andere datingsites.

 • Uitgebreide zoekfunctie, vind vrijgezellen en alleenstaanden in uw eigen regio of een regio naar keuze
 • Daten, vaste relaties, vriendschappen of alleen maar online contact. Alles is mogelijk.
 • Ze organiseren door het land activiteiten voor hun leden, waarbij u andere member in het echt kunt ontmoeten. Introducees zijn welkom.
 • Hier onder vallen: uitjes, dineren, verschillende workshops, weekendjes weg of zelfs reizen met andere singles. Buiten het betaalde abonnement om uiteraard.
 • OurTime heeft ook een eigen dating app, voor zowel iPhone als Android (bijvoorbeeld Samsung) toestellen.
e-matching banner


Kosten OurTime

Als u van alle mogelijkheden van deze datingsite gebruik wilt maken moet u hiervoor een abonnement afsluiten. In vergelijking met veel andere sites zoals bijvoorbeeld Parship is OurTime.nl niet duur.
U kunt kiezen uit verschillende abonnementsvormen; hoe langer het lidmaatschap dat u aangaat, hoe goedkoper het wordt.

1 maand: € 29,99
3 maanden: € 21,99 per maand (totaal: 65.97 euro)
6 maanden: € 14,99  per maand (totaal: 89.94 euro)

Let op: check altijd de actuele prijzen op de site van Our Time zelf. Bovenstaande gegevens kunnen verouderd zijn.

Contact- en Bedrijfsinformatie

Onderdeel van Meetic
Website: www.ourtime.nl

Alternatieve Datingsites

Wat zijn soortgelijke datingsites, gericht op vijftigers? Het volgende rijtje sites richt zich op 50plussers, en het aanmelden is kosteloos:

Uitschrijven bij Our Time

Zoals in de comments te lezen is blijkt het uitschrijven of afmelden bij Ourtime lastig. Het is niet zo netjes als een datingsite het moeilijk maakt je uit te schrijven. Dit geldt zeker als je een betaald abonnement wilt stoppen. Het betaalde abonnement wordt namelijk stilzwijgend verlengd.

Wil je je Ourtime profiel verwijderen?

Dan is dit wat je moet doen, volgens de ‘Veelgestelde Vragen’ sectie van de website:

Om je profiel te verwijderen moet je op je profielfoto (of de grijze standaardpictogram) klikken uiterst rechts op de taakbalk bovenaan elke pagina en vervolgens ‘Mijn account’ kiezen. Vervolgens klik je links onderaan deze pagina in de rubriek ‘Support Lexa’ op de link ‘Mijn account opschorten’ .

Er zal een pop-up verschijnen waarbij je nog de keuze wordt gegeven om je profiel tijdelijk op te schorten of je profiel definitief te verwijderen.

Wil je je profiel definitief verwijderen dan klik je onderaan deze pop-up op de zin ‘Om je account te verwijderen, klik hier’. Vervolgens wordt er gevraagd om je e-mailadres en wachtwoord in te geven en op ‘bevestigen’ te klikken, en moet je nog enkele stappen doorlopen. Wanneer je deze allemaal doorlopen hebt verwijderje je profiel definitief.

Wil je de automatische verlenging van je abonnement op OurTime stopzetten?

Dit is te lezen op de site:

Je kunt de automatische verlenging op elk gewenst moment stopzetten door deze ten minste 48 uur voor de vervaldatum te annuleren. Je doet dit door op je profielfoto (of de grijze standaardpictogram) te klikken uiterst rechts op de taakbalk bovenaan elke pagina en vervolgens ‘Mijn account’ te kiezen. Op deze pagina zie je onder ‘Mijn membership beheren’ je huidige Full Membership en de verlengings- of vervaldatum. Om de automatische verlenging stop te zetten klik je op ‘Mijn membership beheren’.

Alternatieven voor OurTime zijn onder meer 50plusmatch, Actief50 en NMLK. Als u meer op zoek bent naar vriendschap in plaats van een relatie, lees dan de pagina over GewoonVriendschap.nl.

Ervaringen met OurTime

Voor 50plussers die reeds kennisgemaakt hebben: we zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Onderaan deze pagina kun je een geschreven review achterlaten. Ook kun je OurTime beoordelen met een sterren-review. Heb je daadwerkelijk dates gevonden via deze site? Kom je makkelijk in contact met andere singles? Vind je OurTime gebruiksvriendelijk, of juist niet? Wij en anderen lezen het graag terug op 50-dating.nl

46 gedachten over “OurTime”

 1. Heb me in 2021 opgeven voor zes maanden. Het abonnement zou 6 maanden lopen. Waarom stopt het abonnement dan niet automatisch per eind november? Er wordt nog steeds geld afgeschreven van mijn rekening en de site is echt kut!

  Beantwoorden
 2. Opzeggen blijkt gewoon niet mogelijk. Had lidmaatschap voor 6 maanden.
  De afschrijvingen blijven doorgaan. Iemand al gelukt om toch er van af te komen en betalingen stop te zetten, of ???

  Beantwoorden
 3. Ik wil mijn zus ook uitschrijven maar zij heeft gebruiksnaam vergeten en weet niet welke adres heeft zij doorgegeven want zij tussen die 2 jaar al verhuisd. Zij heeft alleen haar mail adres en wachtwoord. Zij heeft dit profiel al 2 jaar niet gebruikt en ik kan nergens een telefoonnummer vinden om af te zeggen. Kan zij gewoon tenminste via bank haar abonnement stop zetten?

  Beantwoorden
   • Waardeloos zeg! Slechts op 1 dag en dan twee uurtjes? Ik heb mij net gisteren ingeschreven en heb nu al spijt daarvan, want het inloggen werkt niet en de reacties ook niet.

    Beantwoorden
 4. Tja zie hier veel negatieve reacties..lijk mij dat jullie deze feedback gebruiken .. zo al voor een betere service.. de leden die betalen.. zijn er wel om een goeie service te krijgen wat ontbreekt…. daarom ben ik er mee gestopt bij jullie. Misschien een idee om gewoon een x bedrag voor 1 dag te doen zo dat jullie leden zelf kunnen bepalen of ze zelf betaald lid willen worden of gewoon zeggen het is niks voor mij ….

  Beantwoorden
  • Ik heb mijn teveel betaalde geld wel terug gekregen maar het geeft veel stress dit is de reden dat veel mensen geen lid durven te worden van ’n datingsite. Het moet toch klantvriendelijker kunnen dan zouden er veel meer mensen de stap durven te zenden in het belang van de klant en ook van de site. Op deze manier krijgen ze ’n slechte naam

   Beantwoorden
 5. Goedemiddag heer, mevrouw,

  Graag zou ik uw aandacht willen vragen voor het volgende:
  Al enige tijd bekijk de heren op OURTIME en gisteren zag ik dat één
  van de heren onlangs heeft gereageerd. Inmiddels heb ik geld naar u overgemaakt
  en ik snap wel dat daar enkele dagen overheen gaan, voordat ’t bedrag binnen is.
  Mijn foto op deze site plaatsen. Hoe??

  Vriendelijke groet,

  Beantwoorden
 6. Toen ik uit nieuwsgierigheid naar de leeftijdsopbouw van de deelnemers mijn zoek criteria instelde op 90 + bleken er tot mijn verbijstering 37 boven de 90 en zelfs 5 van 99 op de site te staan. Soms met een hele jeugdige foto!
  Dat wijst erop dat profielen eindeloos lang blijven staan en de leeftijd elk jaar automatisch verhoogd wordt.
  Het geeft ook te denken over het aantal “lege” profielen

  Beantwoorden
 7. Als je via het mail adres opzegt dan krijg je een mail terug dat het adres is geblokkeerd.
  Dit is echt vreselijk!
  Hoe kunnen zoveelensen gedupeerd raken??

  Beantwoorden
 8. Een grote fake bende is dat daar, klopt werkelijk helemaal niks van, maak maar geld over dan ben je dat ook nog kwijt, mensen denk goed na , het is een grote bende en ik ga hier ook mijn advocaat voor inschakelen.

  Beantwoorden
  • Klopt helemaal. Opgeven gaat heel makkelijk, maar als je binnen de 2 weken op wilt zeggen is dat heel moeilijk te doen. En de telefoon wordt niet opgenomen.

   Beantwoorden
 9. Dit bovenstaande allemaal gelezen te hebben, geeft het de burger geen inspiratie om er spontaan gebruik van te maken. Ik wilde zo’n aanbieding proberen, helaas is dat ook niet meer te vinden. Maar als ik lees dat het niet wordt stopgezet als je daar om vraagt, waar zijn we dan mee bezig.
  We zoeken uiteindelijk toch allemaal naar iemand die ons leven weer wat vrolijkheid erbij geeft. En geen ergernis erbij!
  Wat is wijsheid?????

  Beantwoorden
 10. Iemand heeft mijn account laten blokken als verdacht profiel terwijl ik net opnieuw heb betaald voor het lidmaatschap.
  Ik kan nu niet meer inloggen.
  Graag z.s.m. mijn account weer in werking zetten

  Beantwoorden
 11. Ook omdat de recensies niet hoopgevend zijn de proef op de som genomen en dit ‘Ourtime’ uitgeprobeerd. Zoals de ste ook heet: het is hun tijd en niet die van degenen die zich er inschrijven. Dat betekent dat elke halve seconde dat je er bent voor de organisatie er achter goed geld ‘big money’ moet opleveren, terwijl ze de tijd van de client verspillen.

  Het gros van de profielen is zo fake als de niet bestaande fantomen in het kasteel van Dracula. daarnaast levert de website voor de gebruiker een hoop ergernis op, want je zit vanachter je computer tegen een muur van fake-profielen te lullen. Meer is het niet en daarheen gaat je goeie geld. Kortom: het gevaar van virtuele oplichtingspraktijken is beslist niet ondenkbeeldig.

  Beantwoorden
 12. ook ik wil opzeggen maar dan blijkt dat het lidmaatschap alleen is opgeschort.
  wat ik allemaal lees het is niet te geloven. Ik zal hier ook zeker werk van maken.

  Beantwoorden
 13. Ik probeer een account aan te maken maar krijg steeds te horen dat mijn e-mail account al bestaat. Ik heb geen ander account en zo kan ik dus niet lid worden? raar???

  Reactie Redactie: Dag Angèle, ik weet het niet zeker hoor maar aangezien OurTime van Lexa is, is het wellicht mogelijk dat je al bij Lexa een account hebt? Wellicht dat het mail adres daarom herkend wordt. Ik denk maar even mee, ik heb hier geen aanwijzingen voor verder.

  Beantwoorden
 14. Wat slecht! Nieuwe abonnees binnenharken en dan het uitschrijven bemoeilijken. En juist in deze categorie 50+ waarvan een groot aantal de handigheden van multi media nog niet machtig zijn. Nooit meer bij deze datingsite die het vertrouwen niet verdient.

  Beantwoorden
 15. Goedemiddag. Ik heb mij gisteren in een opwelling “gratis” aangemeld. Zojuist via de site de inschrijving opgezegd.
  Ik lees nu hoe moeilijk het is om optezeggen. Ik zal afwachten hoe het bij mij gaat verlopen. Lukt het dan krijgt u een GOEDE recensie . M vr groet Yoj

  Beantwoorden
 16. Ik wil graag contact over een paar vragen, maar vind nergens waar dat kan…
  Geen telefoon nummer of mailadres te vinden. Jullie maken het wel heel moeilijk daardoor. Andere datingssites hebben dit veel beter geregeld en daar voel ik mij dan toch prettiger bij als je hulp nodig bent. Beetje vaag allemaal…
  Na 1 maand stop ik ermee en ga daarom weer naar een andere datingssite.

  Geen hulp, dan ook geen abonnement…

  Beantwoorden
 17. Goedemorgen.
  Ik heb gisteren me zelf opgegeven en heb ik een betalling gedaan voor 6 maanden maar ik kan niet me inloggen. Vind ik echt vervelend.

  Beantwoorden
 18. Ik heb voor een half jaar betaald en na 2,5 maand stopt Ourtime de sevice
  Ik heb hemel en aarde bewogen maar tot heden geen succes

  Beantwoorden
 19. Ook ik wacht op reacties. Op telefoonnummer hoor ik alleen dat dat nummer niet in gebruik is (ook niet op deze donderdagochtend). Het mailadres .lexa lijkt ook niet te kloppen. Als ik klik op een leuk ‘member’, zie ik alleen dat ik ‘member’ moet worden, hoewel ik het geld daarvoor (89,940 euro) al op 21 mei heb overgemaakt. Geld terugkrijgen lukt ook niet. Zeer dubieus allemaal!

  Beantwoorden
 20. gv gv sorry ik heb n ijzeren geduld maar nu word ik gillend kwaad pissig !!!! Ik was ruim op tijd om te stoppen maar gaat gewoon niet ..dan OEPS ER IS IETS FOUT GEGAAN !! IK KAN NIET INLOGGEN !! och geld afgehouden !! dacht t dus niet !!! ? nu zeker 48u voor next ellende moment ?????? HOE WAAR WAT ??? IK WIL WEG HIER …

  Beantwoorden
 21. ik heb ook regelmatig geprobeerd uit te schrijven echter niet gelukt
  ik had een X verkeerd gezet is niet wijzigen.
  kan ook mijn profiel niet verwijderen
  WIE WEET HOE DAT MOET

  Beantwoorden
 22. Ik heb mij aangemeld, maar wil mijn profiel verwijderen. Dit lukt niet.
  Ik heb het nu opgeschort.
  Zou het graag verwijderen. Is het mogelijk dat dit voor mij gedan word door ourtime

  Beantwoorden
  • Watson ik wil me uit schrijven maar ik heb het gedaan en krijg nog mannen op mijn profiel hoe kan dat mag het nu definitief er af het was grates

   Beantwoorden
 23. goedemorgen
  Ik heb verschillende geprobeerd het lidmaatschap stop te zetten lukt me niet .
  toen maar een mail gestuurd maar geen antwoord .vervelend allemáál
  Vriendelijke groet

  Beantwoorden
 24. Ik sta op uw site maar wil door prive omstandigheden mijn profiel verwijderen.
  Ik heb daarbij uw hulp nodig.
  Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord ook kwit.
  Alleen mij emailadres is mijn identiteit.
  Graag kom ik binnenkort terug, ben zeer tevreden over deze site.
  Hoop op uw respons.
  Bij voorbaat dank!

  Beantwoorden
   • Niet moeilijjk. Volg onderstaande.
    Om je profiel te verwijderen moet je op je profielfoto (of de grijze standaardpictogram) klikken uiterst rechts op de taakbalk bovenaan elke pagina en vervolgens ‘Mijn account’ kiezen. Vervolgens klik je links onderaan deze pagina in de rubriek ‘Support Lexa’ op de link ‘Mijn account opschorten’ .

    Er zal een pop-up verschijnen waarbij je nog de keuze wordt gegeven om je profiel tijdelijk op te schorten of je profiel definitief te verwijderen.

    Wil je je profiel definitief verwijderen dan klik je onderaan deze pop-up op de zin ‘Om je account te verwijderen, klik hier’. Vervolgens wordt er gevraagd om je e-mailadres en wachtwoord in te geven en op ‘bevestigen’ te klikken, en moet je nog enkele stappen doorlopen. Wanneer je deze allemaal doorlopen hebt verwijderje je profiel definitief.

    Beantwoorden
 25. Hallo Ourtime,

  Op 15-07-2018 Ben ik lid geworden van Ourtime. Ik heb binnenkort 14 dagen om herroeping gevraagd en zou mijn geld terug krijgen. Tot op heden nog niks retour ontvangen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie