Vrouwen van 50+ willen een jongere man

Het klinkt misschien niet helemaal logisch, maar vrouwen van 50+ blijken op datingsites vooral te zoeken naar een jongere partner. Meestal hoor je dat vrouwen op oudere mannen vallen, maar boven de 50 lijkt deze voorkeur om te draaien. Actieve 50plus vrouwen kiezen voor een jongere man; niet veel jonger, maar toch.

Zelfde levensstijl: actieve maar wel jongere man graag

Datingsite 50plusmatch hield een onderzoekje onder haar leden.

jongere man statistiekenOnderzoek van deze datingsite laat zien dat vrouwen die een actief leven leiden, bij hun voorkeuren een jongere leeftijd dan zichzelf opgeven. Ze zijn op zoek naar een partner met een vergelijkbare levensstijl, en hebben het idee dat oudere mannen minder actief zijn.

Online daten maakt het makkelijk voor ze: de leden vullen de leeftijdsvoorkeur in en de website gaat voor ze op zoek. Tevens zijn er meer vrouwen dan mannen lid van 50plusmatch; 56 om 44 procent. De meeste leden zijn tussen de 55-60 jaar oud.

Verschillende vrouwen

Voor het onderzoek zijn verschillende groepen vrouwen van 50plus vergeleken, op basis van hun ingevulde eigenschappen en interesses in hun account. De ‘actieve’ vrouwen bleken over het algemeen een druk sociaal leven te hebben, veel te bewegen en actief te zijn in allerlei soorten verenigingen.

50plusmatchDe ‘rustigere’ vrouwen zijn over het algemeen wat traditioneler ingesteld en zijn het liefste thuis. Ze lezen veel en houden van handwerken. Zij kiezen eerder voor een man van dezelfde leeftijd of ouder, en de actievere vrouwen willen het liefst een jongere man. Leeftijd bepaalt ook hoe uw ideale man er uit ziet.

Datingsite 50plusmatch is sinds jaar en dag een van de belangrijkere datingsites voor vijftigplussers. Inschrijven is er kosteloos. Andere sites voor mannen en vrouwen van boven de 50 zijn onder andere seniorengeluk.nl, lach.nl en vijftigplusdating.nl

En hoe staat het met onze vrouwelijke 50+ lezers? Zoeken jullie ook een (iets) jongere man of is leeftijd niet zo van belang? Hier onder kan men reacties achterlaten.

Plaats een reactie