Match4me

Match4me.nl is één van de grotere datingsites in Nederland speciaal voor hoger opgeleide singles (alleen HBO+ en WO). Het is geen matchmaking site, maar een site waar je zelf je profiel opstelt, foto’s uploadt en op zoek gaat naar profielen die je aanspreken.

Logo Match4me

Geen gedoe dus met tests en partnervoorstellen, zoals bij Parship. Gewoon een old-school datingsite, waar het inschrijven gratis is.

Samen met e-matching.nl is Match4me waarschijnlijk de belangrijkste datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland. Schrijf je gratis in, of lees onze review over Match4me.nl

Schrijf je nu gratis bij Match4me >>>

Over Match4me.nl: is deze datingsite bedoeld voor 50plussers?

Match4me is een oudgediende in het dating-landschap. De site is namelijk al sinds 2002 actief. Het is altijd een profielen-datingsite geweest, zonder ingewikkelde testen. Wel hebben ze een ‘waardenprofiel’ waarbij je in een oogopslag kunt zien of jouw waarden matchen met die van een ander.

Na het succes in Nederland zijn ze ook in België en een aantal Scandinavische landen opgestart. Ze zijn er niet specifiek voor 50plussers. 50plusmatch.nl, van dezelfde eigenaren, is dat natuurlijk wél.

Match4me website

Match4me is lid van het Veilig Daten keurmerk, en heeft het Thuiswinkel Waarborg. Het Veilig Daten Keurmerk waarborgt een veilige date-omgeving, waarbij datingsites in kwestie duidelijk moeten zijn over de prijzen, opzeggen en abonnementsvormen. Daarover verderop meer.

Wat onderscheidt Match4me van vergelijkbare datingsites?

Alle (nieuwe) profielen worden handmatig gecontroleerd, en de klantenservice speurt actief naar nepprofielen.

Leden kunnen zelf onderling activiteiten organiseren. Ook bij deze datingsite is het reageren op leden met een volledig lidmaatschap kosteloos. Op de site staan succesverhalen van ex-leden die elkaar via Match4me hebben leren kennen.Logischerwijs worden er weinig kritische noten gekraakt.

Je kunt ook prima via je mobiele telefoon daten; er is zowel een iPhone als Android app. De website is responsive dus gewoon in de browser daten kan ook uitstekend. De site was dermate succesvol in Nederland dat naderhand uitbreiding België, Zweden, Denemarken en Noorwegen volgden.

Schrijf je nu gratis bij Match4me >>>

Doelgericht online daten voor hoger opgeleide singles. Dat is waaraan Match4me al sinds 2002 werkt. Die keuze voor een duidelijk omlijnde doelgroep blijkt keer op keer een groot voordeel te bieden

Hoeveel leden heeft Match4me en hoeveel zijn er 50plus?

Match4me geeft als één van de weinige datingsites inzage in haar cijfers, man/vrouw-verhouding, leeftijden en opleidingsniveau van haar leden. Zo heeft 58% van de leden een HBO-opleiding, en vormen academici 42% van het ledenbestand. En, ook niet onbelangrijk, 53% is vrouw, tegenover 47% mannen. Van alle deelnemende hoger opgeleiden is 20% jonger dan 30 jaar; 50% is jonger dan 40 jaar oud. 11% is 55plus. Niet al te veel 50plussers dus. Hun zustersite 50plusmatch is echt meer bedoeld voor deze doelgroep.

Verschillen tussen het betaald en gratis account

Wat kan je nou precies meer met een betaald lidmaatschap dan met het gratis account? Het belangrijkste is dat je, als je betaalt, zelf berichten kunt sturen. Toch wel vrij essentieel op een datingsite! Dit is ook de reden dat veel datingsites ‘last’ hebben van dating apps als Tinder, omdat het versturen van berichten daar gewoon gratis is.

De overige verschillen hebben we voor je in onderstaande tabel gezet:

OptieGratis AccountBetaald Lidmaatschap
Foto’s bekijken
Interesseberichten versturen
Tekst berichten versturen
Reageren op tekstberichten
Foto(s) plaatsen✅ (5)✅ (5)
Profielen bekijken / Zoekfunctie
Persoonlijkheidstest doenn.v.tn.v.t
Match4me App gebruiken
Gebruiken Chat en Messenger
Zien wie je profiel bezocht hebben
Zien welke leden betaald lid zijn
Je foto wordt vaker op de site vertoond
Match4me banner

Kosten van Match4me.nl

In vergelijking met een Parship, Academic Singles of Elite Dating is Match4me niet duur. Hoe langer de looptijd van je abonnement, hoe goedkoper je date. We hebben de prijzen van Match4me.nl voor je op een rijtje gezet. De prijzen zijn gelijk aan die van 50plusmatch.nl.

Soort Match4me LidmaatschapPrijzenPrijs per maand
1 maand€ 29,95
3 maanden€ 59,85gemiddeld € 19,95
6 maanden€ 89,70gemiddeld € 14,95
1 jaar€ 119,40gemiddeld € 9,95

De Match4me App voor mobiel daten

Ja, er is een Match4me app, zowel voor iOS als Android. Meld je aan op de website en download vervolgens de Match4me app. Je kunt dan inloggen met inschrijfgegevens.

Bedrijfs-informatie Match4me

Deze site is onderdeel van MatchMedia (net als bv. 50plusmatch)
Adres: Dorsvloerweg 393 2661 MN Bergschenhoek
Telefoonnummer: 010-8700 660 (elke dinsdag bereikbaar tussen 10:00 – 14:00)
Websitewww.match4me.nl
E-mail adres: redactie@match4me.nl
KVK Nummer: 17136160

Wetenswaardigheden over Match4me.nl opgesomd

  • Alleen bedoeld voor singles met HBO en Universitair niveau.
  • Things2share-functie, reageer op andere singles
  • Man/Vrouw verhouding van 47-53 %, een goede balans dus.
  • Met het Match4me Waardenprofiel zie je in een oogopslag hoe andere leden in het leven staan.
  • Zeer behoorlijk geprijsd; niet duur in vergelijking met veel andere datingsites.
  • Mogelijkheid tot gebruik maken van de site op je telefoon via de app.
  • Zeer snelle klantenservice die gewoon reageert op mailtjes
  • Lid van het Thuiswinkel Waarborg en heeft het Keurmerk Veilig Daten.
  • Persoonlijke gegevens zijn veilig: de site is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens
  • Automatisch matchsysteem dat je singles voorstelt waar je voor minimaal 75% mee matcht.

Steeds meer HBO en WO datingsites als Match4me

Gespecialiseerde datingsites worden steeds meer populair, omdat de kans om mensen met dezelfde denkbeelden als jijzelf te treffen aanzienlijk groter is.

Op algemene datingsites is het aanbod vaak te ruim, terwijl je waarschijnlijk met 85% van de mannen of vrouwen weinig aanknopingspunten hebt. Datingsites voor hoger opgeleiden zijn al jaren populair en samen met religieuze relatiesites eigenlijk de pioniers van doelgroep-dating.

Schrijf je nu gratis bij Match4me >>>

Alternatieven: Datingsites voor 50plussers

Heb je dit verhaal gelezen en trekt deze datingsite je toch niet echt aan? Lees dan eens over e-Matching en Elite Dating. Een andere datingsite specifiek voor 50plussers is OurTime, van dezelfde mensen als Lexa dating.

Dating apps voor Hoger Opgeleiden

Studenten en singles van 20 tot 40 jaar kiezen ook vaak voor een dating apps als Happn, Hinge, Tinder of Inner Circle. Als ze het swipen beu zijn (want vaak zitten op dating apps veel mensen zonder serieuze bedoelingen) keren ze terug naar een ‘echte’ datingsite.

Ervaringen met Match4me

Wil jij ook in contact komen met duizenden gelijkgestemde singles? Schrijf je dan gratis in. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen; laat die svp achter in de comments.

Plaats een reactie