Waarom uw profielfoto van groot belang is op een datingsite

Als je als 50 plusser opnieuw gaat daten dan is het natuurlijk heel erg spannend, vooral als je er nog niet zo heel erg veel ervaring mee hebt om het via het internet te doen. Wat veel mensen dan ook vaak vergeten is dat een goede profielfoto belangrijk is bij het vinden van een leuke date. Er zijn een aantal dingen waar je bij je profielfoto op moet letten.

Waarom is je profielfoto belangrijk?

Het gaat bij het online daten vooral om de eerste indruk. Je moet je bedenken dat je elkaar normaal meteen ziet en met elkaar praat, dat is bij online dating niet het geval.

profielfoto op een datingsiteZorg er dus voor je een goede, duidelijke profielfoto uitkiest, zodat men goed kan zien met wie ze te maken hebben en of je ook hun type bent. Het is te begrijpen dat men dit als lastig kan ervaren.

Niet iedereen wil herkenbaar online staan en voor mensen van vijftig jaar en ouder is het al helemaal lastig, omdat er bij sommige mensen nog een taboe op dating via advertenties rust. Vind je het moeilijk om te beoordelen wat een ‘leuke foto’ van je is, vraag dan iemand anders om hulp.

Een herkenbare profielfoto

Maar, wanneer het je niet uitmaakt om herkenbaar op het internet te vinden te zijn, dan is het wel van belang om een duidelijke foto van jezelf te plaatsen, waar je zelf duidelijk op te zien bent. Kies voor een foto waar je vanaf je middel te zien bent, zodat men je goed kan gaan bekijken. Neem uiteraard een recente foto; plaats als vijftiger geen foto’s van 20 jaar geleden, hoe aanlokkelijk dit misschien ook mag zijn…

Het gebruiken van een foto waarop je lacht is ook best wel essentieel. Zo straal je iets positiefs uit en een glimlach maakt de foto meteen ook aantrekkelijker. Zorg er wel voor dat je het niet gaat overdrijven, want de clown uithangen op je profielfoto geeft op een datingsite geen echt beeld weer van hoe en wie je bent. Men moet tenslotte wel op je profiel willen kijken en niet schrikken of je totaal niet serieus nemen.

Als je uiteindelijk toch geen profielfoto wilt plaatsen, zorg dan in ieder geval dat je een plaatje erop zet. Onderzoeken tonen namelijk aan dat mensen sneller door een aanwezig plaatje het profiel komen bekijken dan wanneer er helemaal niets staat afgebeeld. Dan gaat men er namelijk sneller vanuit dat het profiel niet af is, of dat de persoon in kwestie niet actief op de datingsite is. Dus schaam je vooral niet. Het plaatsen van een foto zal misschien even wennen zijn, maar uiteindelijk zal het je veel meer reacties op gaan leveren, waardoor je veel meer kans hebt op het vinden van een relatie.

Meerdere profielfoto’s op datingsites

Op de meeste datingsites voor vijftigplussers kun je meer dan 1 foto plaatsen. Bij 50plusmatch (hier meer info over deze site) mag je zelfs 10 foto’s in je profiel zetten. Kies als hoofdfoto een duidelijk portret van je hoofd. Als aanvullende foto’s kun je plaatjes van je in kenmerkende situaties plaatsen.

Soms kun je alleen profielfoto’s van andere leden zien als je een betaald abonnement hebt. Bijvoorbeeld bij Seniorengeluk, waar we ook een review over hebben, mag je als gratis lid wel de hoofdfoto van andere 50plus singles zien, maar de extra foto’s mag je alleen als betalend lid bekijken.

Ben je lid van een van de andere datingsites voor 50plussers, dan horen we graag hoe dat her profielfotobeleid is.

1 gedachte over “Waarom uw profielfoto van groot belang is op een datingsite”

 1. Nou dat een foto misschien wel het belangrijkste van je profiel is omdat het gewoon bij iedereen begint met plaatjes kijken is nu wel duidelijk. Maar als je het doet, doe het dan ook goed. Misschien kan ik daar met de ervaring als datende man maar meer nog als (hobby)fotograaf nog wel wat aan toe voegen. Als je niet beter weet zou je op veel datingsites het idee krijgen dat je op de site van een matig en goedkoop reisbureau bent beland. Ze puilen namelijk uit van de verknipte vakantiefoto’s. Alsof het hele leven om die paar vakantiedagen in een jaar draait.

  De wereld heeft met alle mobiele telefoons met voor hun doen best goede camera’s + de nodige gewone tot vaak superluxe camera’s nog nooit zoveel mogelijkheden voor een paar goede foto geboden. Waarom zou je dat dan voor iets als het zoeken van een fijne relatie die hopelijk een groot del van je leven gaat bepalen niet gebruiken om daarmee je kansen op je droompartner aanzienlijk te verhogen.
  Daarom voor als je er serieus mee aan de slag wilt een paar tips.

  Als eerste let op je achtergrond vermijd storende elementen die niets toevoegen. Kijk wat een fotograaf als eerste doet. Die zorgt als eerste voor een rustige effen achtergrond in een passende kleur. Daarvoor hoef je geen professionele fotostudio te hebben. Zoek thuis naar een rustige effen achtergrond. bijvoorbeeld een kaal stukje muur een(rol)gordijn of effen kleurige deken of tafelkleed over bijvoorbeeld een deur gehangen. Let er wel goed op dat de randen daarvan rondom buiten beeld blijven.

  Als je een camera of mobiel hebt met een portretstand gebruik deze dan ook (voor zover je zelf niet zoveel verstand hebt van al die instellingen) Gebruik liever geen flitslicht maar natuurlijk licht van en raam wat je gezicht van opzij belicht. Wordt je gezicht van voor dan te donker ga dat oplichten met het zelfde licht wat je laat weerkaatsen met een licht vlak. Bijvoorbeeld een wit laken of karton wat je over een stoel hangt en het licht naar je gezicht weerkaatst. Foto’s lager dan je ogen genomen doen het zelden goed tenzij je een hele mooie kaaklijn hebt. Kun je niet met daglicht werken en je huid wordt bij lamplicht te rood dan staat je witbalans verkeerd. Stel deze in op lamplicht. Denk er wel aan om dat na afloop weer terug te zetten naar automatisch of buitenlicht (zon of schaduw) Als je buiten fotografeert doe dat dan bij voorkeur het eerste uur na zonsopgang of het laatste voor tot iets na zonsondergang. Nooit in de felle zon. Kan het even niet anders zoek dan de schaduw op van boom of gebouw. Wees niet tevreden met de eerste foto maar probeer het al doende nog wat te verbeteren. We leven ook op fotogebied in het digitale tijdperk waar een digitale foto meer of minder niks meer kost dan je tijd.

  Dus ga gewoon even lekker experimenteren. En bedenk de achtergrond waar ik mee begon is de helft van je foto. Dus geen aanrecht met van alles er op of een kast met van alles er in. Een muur met lijsten van kunstwerken of kozijnposten die zo maar uit je hoofd komen. Zorg voor rust in het plaatje. Het gaat in de eerste plaats alleen om jou. Niet om je inrichting of je huisdier want wie daar interesse in heeft meldt zich wel bij en dierenwinkel of asiel. Natuurlijk mag je lieve hond of goudvis er ook een keer bij op maar niet gelijk bij de eerste op de voorgrond. Maar even verder op als je zelf al duidelijk in beeld bent geweest is een mooie actiefoto van jou met je hond prima om aan te geven dat hij ook nog voor een deel in jou leven hoort.

  Als je het zelf allemaal niet mooi voor elkaar kunt krijgen zoek dan een goede fotograaf want het is en blijft een vak. En dat mag dan toch ook een keer iets kosten. Een jaar of wat langer op een datingsite kost meer en om dan nog genoegen te moeten nemen met voor jou een tweede k(n)eusje omdat je bij de eerste keuze niet overtuigend genoeg binnenkomt met je matige plaatjes. Of kijk eens op wat fotosites naar mooie portretfoto’s en vraag een handige amateur bij jou in de buurt of hij dat ook een keer voor jou wil doen. Laat je niet imponeren door dure camera’s maar kijk naar wat iemand maakt en of dat is wat jij ook graag zou willen. Succes Bernd.

  Beantwoorden

Plaats een reactie