Steeds meer 50plussers doen aan internetdaten

Online dating is bijzonder populair. Niet alleen onder de jongere generatie, zo blijkt uit de laatste gegevens. Steeds meer 50plussers vinden ook hun weg naar deze datingsites.

Als we e-Matching even als voorbeeld nemen, dan zien we dat het aantal oudere leden de afgelopen twee jaar flink aan hoeveelheid is toegenomen. De stijging die opviel zat eerst in de groep van dertig- tot zestigjarigen, maar daarna kwamen er ook meer en meer mensen met een nog hogere leeftijd naar deze website toe.

Het is natuurlijk ook wel goed te begrijpen, want niemand wil natuurlijk alleen zijn, ook niet op hogere leeftijd. Dan ga je toch meer over dat soort dingen nadenken. Bekijk de website van e-matching.

meer 50plussers internetdaten

Internetgebruik niet alleen voor jongeren weggelegd

Daarbij komt ook kijken dat steeds meer 50 plussers gebruik van het internet gaan maken. De kloof tussen jong en oud wordt op het internet steeds kleiner. Kleinkinderen die opa en oma leren hoe ze met de computer, laptop, tablet of smartphone om moeten gaan, zijn hier mede verantwoordelijk voor.

En dat is voor oudere mensen alleen maar een voordeel. Want oudere mensen zijn niet altijd meer mobiel. En als je dan een afspraakje met iemand wilt maken, dan wordt het op de manier die voorheen als standaard werd gezien, namelijk mensen buiten de deur leren kennen, een heel stuk moeilijker.

Voor steeds meer 50plussers taboe van internet daten

Eerder heerste er een waar taboe op het internet daten onder ouderen. Internet, computers, dat waren maar ingewikkelde dingen, waar senioren zo ver mogelijk vandaan wilden blijven, uitzonderingen daargelaten uiteraard. Nu men ook op die leeftijd steeds vertrouwder raakt met de moderne technieken en oudere mensen steeds meer dingen online gaan ontdekken, neemt het taboe op internet daten eindelijk af en zal het na verloop van tijd waarschijnlijk ook gaan verdwijnen. Daarnaast is het natuurlijk ook veel gemakkelijker om op deze manier een leuke nieuwe relatie te vinden.

50plus bord krijt

Datingsites die zich voornamelijk of alleen op ouderen richten, zijn dan ook vaak heel gebruiksvriendelijk opgesteld. Het inschrijven gaat bijzonder eenvoudig en daarbij is het opzetten van een eigen profiel, waarin je aan kunt geven wie je bent en wat je zoekt, ook heel makkelijk te doen en daarbij ook erg overzichtelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het internet-datinggedrag van steeds meer 50plussers lijkt op het gedrag van de jongere singles.

Naar het schijnt zijn ouderen ook niet schuw om de helpdesk van een datingsite te bellen, om vragen hoe ze bepaalde dingen op de website moeten doen, wat laat zien dat ook meer 50plussers goed hun best hiervoor doen. Naast datingsites worden ook single events voor 45plussers steeds beter bezocht.

Groei op Datingsites voor vijftigplussers

Ook het Amerikaanse Match.com en het Nederlandse Parship zien de laatste jaren een toename van het aantal 50plussers op hun datingsites. Lees de review over Parship.

Andere datingsites speciaal voor 50plus singles zijn al jaren populair in Nederland. De bekendste zijn 50plusmatch.nl (website), vijftigplusdating.nl (website) en Elite Dating (review). Het aanmelden bij al deze datingsites kost geen geld; op een later moment kan worden beslist of men een betaald abonnement wil om van meer functies gebruik te kunnen maken.

Als 50plusser terug op de liefdesmarkt?

Bent u zelf al de vijftig gepasseerd, zou u ook wel eens willen daten maar bent u toch wat huiverig om u in te schrijven op een datingsite? Singles Website singlessite.nl zette een aantal nuttige tips voor vijftigers die willen daten op een rijtje. Wellicht dat deze 11 tips over dating u over de streep kunnen trekken!

Plaats een reactie