Parship

Datingsite Parship richt zich op hoger opgeleide singles die een vaste, duurzame relatie zoeken. 

Ze maken gebruik van een persoonlijkheids-rapport om tot goede partneraanbevelingen te komen. Het inschrijven en het maken van deze persoonlijkheidstest is gratis. Bezoek Parship.nl.

Parship logo

De site richt zich niet specifiek op 50plussers. Meer weten? Lees dan onderstaande review en/of de ervaringen van (oud)-leden. Zoek je een datingsite en -app die volledig op vijftigers is gericht? Lees dan meer over 50plusmatch. Voor Parship, lees verder:

Wat is Parship Dating en is de site bedoeld voor 50plussers?

De wereld van het online daten is vandaag de dag net een hardloopwedstrijd. Je wilt vliegensvlug op je doel af, maar vallen en opstaan is iets dat vaak gebeurt. Hetzelfde geldt voor online daten. Het is niet altijd gemakkelijk om zelf een partner te vinden. 

Parship is hierbij een ervaren datingsite die je helpt bij het vinden van een nieuwe relatie. Bij Parship lijkt het hoog in het vaandel te staan dat uit matches langdurige en serieuze relaties voortkomen. 

De redenatie die hiervoor gebruikt wordt is dat de leden gemiddeld tussen de 30 en 55 jaar oud zijn. De site richt zich dus niet louter op 50plussers. Wel op volwassen mensen die serieus op zoek zijn naar de liefde. Zoals gezegd maken ze gebruik van een test, die gratis te maken is, om je te kunnen matchen met andere leden.

Parship website
de website van parship

De eerste indruk van deze datingsite

Dat het gaat om een datingwebsite is duidelijk. Zodra je de website aanklikt krijg je direct de mogelijkheid om je aan te melden. De datingsite geeft een down to earth gevoel. Geen poespas om het mooier te maken, maar efficiëntie in het vinden van ‘de ware’. 

Parship belooft niet dat je soulmate bestaat of dat je de liefde van je leven direct zult ontmoeten. De datingsite gaat voor een wat zakelijke manier bij het promoten van online daten. Woordgebruik als ‘partner’, ‘u’, ‘relatiewens’, ‘serieuze relatie’ en ‘slagingskans’ bevestigen dat gevoel. Als je voor de serieuze relatie gaat dan ben je bij Parship dus in goede handen. Op hun site vermelden ze dat 1 op de 3 een vaste relatie vindt.

50plus match banner

Wat is het Parship-Principe?

Deze datingsite werkt met een zogenaamd principe. Het Parship-Principe is ‘verliefd worden is meer dan toeval’. Daarmee wordt verwezen naar het steuntje in de rug dat een datingsite kan geven. Parship zegt te weten welke aspecten belangrijk zijn voor relaties. 

Deze ervaring zorgt ervoor dat mensen op basis van persoonlijkheid, gewoontes en interesses gematcht kunnen worden. Dit dus door een persoonlijkheidsrapport, net zoals Elite Dating dat gebruikt.

Het matchingprincipe van Parship heeft één overkoepelend doel, namelijk het ‘samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn’. Dat is een mooi doel waar mensen die serieus op zoek zijn naar een levenspartner zich zeker in zullen kunnen vinden. 

e-matching banner

Hoe gaat Parship te werk?

Om aan het Parhip-Principe te kunnen voldoen, is er natuurlijk een werkwijze dat deze datingsite hanteert. Bij Parship kan je je gratis aanmelden. Je stelt een profiel op naar aanleiding van een uniek persoonlijkheidsrapport. Ze zijn dus niet specifiek gericht op de 50 plus doelgroep.

Op basis daarvan kunnen er matches gemaakt worden. Je kan de profielen rustig doorlezen voordat je besluit contact op te nemen met potentiële partners. Door voor het premium lidmaatschap te kiezen krijg je extra opties en service aangeboden. Als je geen zin hebt om een test te maken dan zijn Match4me en e-Matching goede en goedkopere alternatieven. Ook deze sites mikken op de hoger opgeleide doelgroep.

Er is geen zoekfunctie, zoals bij OurTime het geval is. Daar kun je op basis van je gewenste zoek-criteria door de database spitten. OurTime is een datingsite van dezelfde eigenaar als Lexa.

Dit is misschien opmerkelijk

Het opmerkelijke is dat Parship een datingsite is voor hoger opgeleide mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Op het eerste gezicht is het niet heel duidelijk dat deze datingsite zich op een specifieke doelgroep richt. Het lijkt daarbij eigenlijk ook geen harde eis te zijn dat leden hoogopgeleid zijn.

Opmerkelijk voor deze datingsite is het veilig keurmerk daten. Dat betekent dat je gegevens bij Parship veilig zijn. De datingsite heeft in 2020 zelfs een zeer positieve privacymeter van de consumentenbond ontvangen. Dat is dan weer een zorg minder, je privacy staat bij Parship hoog in het vaandel. 

Wat maakt Parship anders dan andere datingsites?

Wat Parship als datingsite onderscheidend maakt is het steuntje in de rug in de vorm van dating tips en trucs. Het meest voorkomende recept van datingsites is het aanmaken van een profiel en op basis daarvan singles met elkaar matchen.

Parship gaat hierbij een stapje verder. Zij erkennen dat (online) daten meer is dan alleen berichtjes sturen. Puttend uit de jarenlange eigen ervaring geven de experts van Parship dating-adviezen. Denk hierbij aan het omgaan met een afwijzing. Of wat dacht je van het aantrekkelijk maken van je profiel? Je kan zelfs advies krijgen over je eerste date en hoe je dat aanpakt. Dit wel tegen een meerprijs.

Kanttekeningen

Naast de opmerkelijke en onderscheidende aspecten aan de Parship datingsite, is er ook iets bijzonders te vinden. Als een soort kanttekening staat onder aan de website namelijk dat Parship ook een website voor gay singles heeft: gayParship.nl. Dat klinkt als een logische stap om zo op een efficiënte manier singles aan elkaar te matchen. 

De vraag die hierbij naar boven komt is echter wel waarom er een aparte gayParship is opgericht als je op de oorspronkelijke website ook kan aangeven of je op zoek bent naar een mannelijke of/en vrouwelijke partner. De twee websites lijken op het eerste gezicht namelijk niet veel van elkaar te verschillen. 

Aantal Leden van Parship

Sommige datingsites zijn heel open over hun ledenaantallen, en gek genoeg is dit meestal het geval bij de ‘goedkopere’ datingsites. Parship.nl vermeldt niet hoeveel leden ze hebben. Ze adverteren vrij veel, ook op televisie, dus in die zin mag je verwachten dat het er aardig wat zijn. 

Ook melden ze op hun site dat er meer dan 100.000 berichten per maand worden verzonden. Dit zegt echter niet zoveel over het ledenaantal. Maar liefst 52% van de leden zou vrouw zijn. Hoeveel leden 50 jaar of ouder zijn in helaas niet bekend.

Succespercentage: 38% 1 op de 3 leden vindt bij ons een partner. Al sinds de lancering van Parship in Nederland op 14 februari 2003 zetten we ons unieke matchingsprincipe in om leden aan elkaar voor te stellen. 

Gewone Inschrijving = Gratis Abonnement

Als je gratis lid wordt kun je dus de test maken, maar verder kun je niet zo gek veel zonder te betalen. Zonder premium account kun je geen berichten versturen, en dat is toch waar het uiteindelijk om draait.

Gratis Account vs. Betaald Abonnement van Parship

Dit zijn de verschillen tussen het kosteloze en premium-account:

FeatureGratis AccountPremium Account
Foto’s zien
Interesse-bericht sturen
Tekstberichten sturen
Reageren op berichten
Foto(s) plaatsen✅ (9)✅ (9)
Profielen bezoeken / Zoekfunctie✅ (maar niet lokaal)
Persoonlijkheidstest maken✅ (korte evaluatie)✅ (uitgebreid rapport)
Parship app gebruiken
Video-daten

Wat kost Parship?

Het grootste nadeel is Parship zijn de hoge abonnementskosten. Een ander nadeel van deze site is dat het niet mogelijk is een kortlopend abonnement van slechts 1 of 3 maanden af te sluiten. Dat maakt de site nogal duur, en de prijzen logen er al niet om. Dit zijn de kosten van Parship:

Lengte AbonnementTotale KostenGemiddelde Maandkosten
6 maanden€ 269,40€ 44,90
12 maanden€ 478,80€ 39,90
24 maanden€ 597,60€ 24,90

Nogal stevige prijzen dus! pas bij het 24-maanden abonnement valt de maandprijs nog wel mee. Maar ja, hoeveel vertrouwen moet je hebben in een datingsite waar je überhaupt 24 maanden nodig hebt om een partner te vinden? De hoge kosten zijn dan ook een van de meest gehoorde klachten over Parship.

De Parship App voor mobile daten

Hebben ze een eigen app? Ja, er is ook een Parship app, voor zowel iOS als Android. Meld je aan op de website en download vervolgens de app om in te loggen.

Parship app screenshots
screenshots van de Parship app

Bedrijfsinformatie Parship

PE Digital NL/BE, onderdeel van PE Digital GmbH Hamburg
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
Telefoonnummer: 020 – 499 0167 (ma t/m vrij van 10 ot 13)
Website: www.parship.nl
E-mail Adres: geen, via contactformulier rop de site
KVK-nummer: 30191262

Keurmerk Veilig Daten & Thuiswinkel Waarborg

Parship is lid van zowel Thuiswinkel.org als het Keurmerk Veilig Daten.

Ervaringen met Parship

Ben jij lid of lid geweest van deze site? Laat dan vooral weten wat jij er van vond. Onderaan deze pagina kun je je eigen review achterlaten voor andere lezers.

Alternatieve Datingsites voor 50+ HBO en WO singles

Niet overtuigd, bijvoorbeeld door de hoge prijzen? Of heb je helemaal geen zin om een ellenlange test te doen? Kijk dan eens bij e-matching.nl of Match4me. Bij deze sites maak je ‘gewoon’ een profiel aan en ga je zelf op zoek naar leuke dates.

Plaats een reactie