Datingsite Parship ziet grote toename in aanmeldingen van oudere singles

Een leuk onderzoek naar online dating onder 50plussers van datingsite Parship.nl: 6 op de 10 vijftigplussers die op zoek zijn naar een nieuwe liefde, willen met deze nieuwe partner bij voorkeur een LAT-relatie beginnen. Recent onderzoek van deze datingsite, die bekend is om haar persoonlijkheidstest, heeft dit aangetoond.

De LAT-relatie (Living Apart Together) is vooral favoriet bij dames op leeftijd, dat wil zeggen 50plus (69%), terwijl de mannen (36%) juist weer liever zouden samenwonen met hun toekomstige liefde. Misschien omdat ze graag hebben dat er voor hen gekookt wordt? Vooral oudere singles zien graag nog de man en vrouw traditionele rollen vervullen, al komt hier ook een kentering in.

Wat opvalt is dat het aantal vijftigplussers dat op internet op zoek is naar een nieuwe partner, de afgelopen jaren flink is toegenomen. Parship ziet een duidelijke groei in het ledenaandeel dat de vijftig inmiddels is gepasseerd.

Datingsite Parship meldt steeds meer single 50plussers

Ouderen vormen de snelst toenemende bevolkingsgroep van Nederland en het aantal oudere singles groeit eveneens. Internetdating blijkt voor hen steeds minder een drempel te vormen. Uit de meest actuele cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) komt naar voren dat er in ons land een recordaantal van 1,3 miljoen alleenstaande senioren leeft. Na een echtscheiding, het overlijden van de man of vrouw of een bewust single periode gaat het leeuwendeel van die single vijftigplussers (weer) op zoek naar een nieuwe liefde.

Datingsite Parship zag de voorbije jaren het percentage oudere singles op de site met 1/3 stijgen, met een toename van een kleine dertig procent in de inschrijvingen ten opzichte van het jaar 2008. Internetdaten door 50plussers kan dan ook nauwelijks meer een trend worden genoemd, maar lijkt een blijvertje te zijn. Goed nieuws dus voor sites als Parship, 50plusmatch.nl en Seniorengeluk.

Parship banner

Dating Voorkeuren van 50plussers

Uit het onderzoek van Parship kwamen enkele leuke feiten naar voren met betrekking tot online dating door vijftigplussers. We zetten ze voor u op een rijtje:
– De meeste single senioren (33%) gaan op zoek naar een nieuwe partner omdat ze vinden dat ze inmiddels lang genoeg alleenstaande zijn.
– Behoefte aan een maatje (26%) en een beëindigde relatie (24%) zijn andere belangrijke redenen voor het zoeken naar een nieuwe partner
– Trouwen hoeft niet zo nodig van hen; slechts 3,7% van de ouderen hoopt nog op een huwelijk met een toekomstige partner.
– Ouderen daten niet veel: gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar. Het daten gebeurt dan met singles die zij eerst online goed hebben leren kennen.
– Persoonlijkheid, aantrekkingskracht en werk/opleidingsniveau blijken voor ouderen
belangrijke pijlers bij de zoektocht naar een partner. Levensopvatting/geloof speelt slechts een beperkte rol bij singles van Parship
– De meeste 50+ mannen zijn op zoek zijn naar een jongere vrouw, terwijl de meeste 50-plus vrouwen op zoek zijn naar een oudere man. Hierin verschillen zij weinig van bijvoorbeeld internetdatende dertigers.

Bent u 50plus en single en ziet u daten via internet ook als een goede mogelijkheid een nieuwe partner te vinden? U schrijf zich gratis in bij deze en andere datingsites. Klik rechts op een site die u aanspreekt en meldt u kosteloos aan. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar uw ervaringen met bijvoorbeeld Parship of 50plusmatch. Over 50plusmatch kunt u hier meer lezen, over Seniorengeluk vindt u op deze pagina uitgebreide informatie. Zo kunt u eenvoudig de meest geschikte datingsite kiezen.

Plaats een reactie