Voor jou zou ik wel eens willen koken! Openingszinnen voor 50plussers

Online daten maakt het voor veel 50plussers mogelijk om (weer) een mooie liefde te ontmoeten. Een ideale manier om veilig van achter een beeldscherm de eerste stappen te zetten. Het is niet voor niets dat er tegenwoordig dus meerdere serieuze 50plus datingsites te vinden zijn. Toch blijft een ding een groot struikelblok: wat gebruik je als opening in een gesprek?

Cliche openingszinnen: Zeg, ken ik jou niet ergens van?

Bestaat de perfecte openingszin? 50plusmatch, een datingsite voor 50plussers, heeft dit onderzocht door de experts te raadplegen: de leden van de website. Wat zijn de beste (en slechtste!) openingszinnen die ooit door of tegen hen zijn gebruikt? Hier is een top20 uitgekomen, waar u wellicht al wat ideeën mee op kunt doen.

De ijsbrekers zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Populaire openingszinnen zijn vooral die waarin wordt ingegaan op het profiel of foto van de ander. De ideale openingszin is er dus vooral een die moet worden aangepast op de context. Clichés voorkomen en juist heel eerlijk zijn, blijkt ook goed te werken: geef gewoon toe dat een openingszin niet uw sterkste kant is!

50plusmatch werkt met u mee

Meer dan 60% van de ondervraagden uit een onderzoek van 50plusmatch weet niet goed wat ze moet zeggen als ze op een leuk profiel terecht komt. Dit zette de datingsite aan tot het maken van een hulpmiddel voor haar leden. Op www.50plusmatch.nl kunt u gratis een profiel aanmaken en gaan profiteren van de leuke opties van deze online datingsite. Zo kunt u er onder andere op een makkelijke manier een gesprek openen en het ijs breken!

De lijst met goede en slechte openingszinnen

Op het weblog van 50plusmatch leest u meer over het onderzoek, en vindt u de volledige Top 20 openingszinnen. De eerste 5 kunt u hier onder lezen:

  1. Wij kennen elkaar nog niet, zullen wij samen daar verandering in brengen ?
  2. Ik weet dat ik eigenlijk een smoes zou moeten bedenken, maar ik wil gewoon graag met je kennismaken.
  3. Iemand ontmoeten, dat geeft de beste indruk.
  4. Ik herken veel van mezelf in jouw profiel.
  5. Heb jij ook zo’n hekel aan openingszinnen?

Lees verder of schrijf u gratis in bij 50plusmatch

Heeft u nog suggesties voor goede openingszinnen die online te gebruiken zijn? Welke openingszin heeft u verrast of juist afgeschrikt? Ook samen komen? Bekijk de kook-activiteiten van Elkaar Ontmoeten, een site die trips voor 50plussers organiseert, waaronder kook-activiteiten.

Plaats een reactie