Ouderen zijn het minst vaak oneerlijk op online datingsites

Het is weinig verrassend en we vermoedden het al, maar nu is het ook officieel: ouderen zijn eerlijker op datingsites van jongere online daters. Dit is gebleken uit onderzoek naar de eerlijkheid van mannen en vrouwen die op datingsites actief zijn.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de mannen en vrouwen die online daten wel eens een leugentje of onwaarheden in zijn of haar profieltekst zetten. Een meerderheid is dus niet helemaal eerlijk. Vaak gaan deze leugens over gewicht, leeftijd, het al dan niet hebben van kinderen. Wat blijkt echter? Ouderen blijken veel vaker 100% eerlijk te zijn op het datingprofiel dan jongere mannen en vrouwen.

Oudere singles zijn meestal niet alleen uit op een relatie, maar vooral op gezelligheid en gezelschap. Dat blijkt uit een groot wetenschappelijk onderzoek dat een onderzoeksunit van de Bowling Green State Universiteit in Ohio deed naar leden van online datingwebsites.

Vaker eerlijk en minder leugentjes

Ook bleek uit de onderzoeksresultaten dat senioren zich op een andere manier presenteren op datingsites dan singles van in de 20 of 30 jaar oud. Deze jongere mannen (en vrouwen) tussen de twintig en dertig jaar zijn vaker geneigd om niet geheel correcte en zelfs valse info over zichzelf op hun datingprofieltekst te zetten. Oorzaak? Ouderen hebben minder de drang zich te bewijzen, en hebben al zo veel meegemaakt dat uiterlijk bijvoorbeeld er minder toe doet. Ook over sociale status is men eerlijker en voelen 50plussers weinig reden om op te scheppen op datingsites.

Verder zoeken veel ouderen en senioren vaak vooral vriendschappelijke contacten, waarbij leugens en haantjesgedrag al helemaal weinig zin hebben. Datingsites wordne onder senioren steeds vaker gebruikt, mede door de vergrijzing. Wilt u zelf online daten? Rechts ziet u informatie over de betere datingsites voor 50plussers.

Plaats een reactie