Single 50 plussers vieren oudjaar ingetogen

Met wie vieren vijftigers het liefst oudjaar? Datende 50-plussers zouden op oudejaarsavond het liefst samen zijn met hun geliefde, en verder niemand. Dat blijkt uit onderzoek van de datingsite 50Plusmatch.nl – de grootste datingsite voor actieve 50plussers – onder zijn leden. Meer dan 70% zou – als er een partner was – ervoor kiezen om de jaarwisseling met z’n tweeën door te brengen.

14% geeft aan ook wel te voelen voor een feestje met mensen die zowel zij zelf, als hun partner kennen. Uit een eigen onderzoek van 50PlusMatch.nl in november bleek al dat singles de jaarwisseling zien als het meest intieme moment van december. Nu is onderzocht welke invulling de singles dan aan hun jaarwisseling gaan geven.

Oudjaar

Oudjaar minder uitbundig gevierd

De jaarwisseling wordt door de meeste respondenten minder uitbundig gevierd dan vorig jaar. Veel singles geven aan dat ze het samenzijn met een geliefde missen, of dat ze nog op zoek zijn naar een partner. “Als vijftigplusser zoek je niet zomaar naar een relatie,” zegt directeur John Meuffels van 50plusmatch.nl.

“Verreweg de meeste van de leden hebben in het verleden serieuze relaties gehad, en zijn weer alleen komen te staan. Dat slaat wonden, en dat voel je tijdens de jaarwisseling natuurlijk wel. Ook als je blij bent dat de relatie die je had, is afgelopen. Dan is het ook logisch dat men deze jaarwisseling ingetogener viert dan vorige jaren.” De singles verwachten het dit jaar met minder mensen, minder uitgaven en minder vuurwerk te gaan doen dan vorig jaar. Gemiddeld verwacht men circa 50 euro per persoon te zullen uitgeven aan Oudjaar / Oud & Nieuw. De datingsite is de bekende voor senioren, en inschrijven is gratis.

En hoe ziet die oudejaarsavond er dan uit?

Tussen zes en acht uur wordt vooral gegeten (37%), of tv gekeken (13%). Andere veel genoemde tijdsbestedingen zijn vrienden ontmoeten, praten en muziek luisteren.

Tussen acht en tien uur is men wel klaar met eten. Dan wordt er veel tv gekeken: de oudejaarsconference (19%) of een ander programma of film (22%). Ook rond deze tijd verwacht men vrienden te ontmoeten, te praten en muziek te luisteren. Na tien uur zijn tijdens oudjaar veel ogen gericht op de televisie. 43% van de respondenten zegt van plan te zijn om de oudejaarsconference te gaan kijken. Verdere tijdsbestedingen om de oudejaaravond te vullen: praten, vrienden ontmoeten en een spel spelen.

Middernacht

Middernacht is het grote moment van de beste wensen, de bubbels en het vuurwerk. 62% van de ondervraagden zegt een week van tevoren al te weten wie ze als eerste een gelukkig nieuwjaar gaan wensen. Voor 28% is dat nog onduidelijk. Als het aan de respondenten ligt, wordt als eerste een gelukkig nieuwjaar gewenst aan de geliefde (88%), en daarna iemand uit de familie of vriendenkring. De meeste 50+ singles maken het niet erg laat; tussen twee en vier uur verwacht 65% te slapen.

Oudjaar voor de Geliefde: Nieuwjaarsdag voor familie?

Nieuwjaarsdag wordt door minder dan de helft van de respondenten gezien als een dag voor familiebezoek. Bezoek aan of van vrienden en de geliefde staan ook bij veel mensen op de agenda. Een op de 6 respondenten wil op nieuwjaarsdag helemaal niemand zien.

Goede Voornemens

Het meest genoemde voornemen voor het nieuwe jaar is het verbeteren van het liefdesleven (29%). Op de tweede plaats komen de persoonlijke ontwikkeling (15%) en de gezondheid verbeteren (15%). En dat zijn ze ook van plan om met de aanstaande partners te gaan bespreken: 71% van de ondervraagden is van plan om de voornemens over het verbeteren van het liefdesleven te gaan bespreken met hun (nieuwe) geliefde.

Het onderwerp waar men het minst open over is, is de werksituatie. Daarover is 42% van de ondervraagden niet van plan de voornemens te gaan bespreken met een nieuwe geliefde. Andere onderwerpen waar men niet zo gauw over praat, hebben te maken met de financiële situatie en de woonsituatie.

Over het onderzoek

Maandelijks legt 50plusmatch.nl aan zijn leden een vragenlijst voor om meer te weten te komen over wat singles beweegt. Aan die onderzoeken wordt door honderden leden deelgenomen. 50PlusMatch.nl is eigendom van MatchMedia bv, een bedrijf dat in 6 Europese landen actief is op het gebied van dating op internet voor specifieke niches zoals 50-plussers en single hoger opgeleiden (match4me.nl) Lees meer over 50plusmatch. Ze hebben ook een eigen dating app.

1 gedachte over “Single 50 plussers vieren oudjaar ingetogen”

  1. Graag wil ik deelnemen aan dit ouderjaarsfeestje Vraagje zit er een overnachting bij en in welke plaats kan ik mij aanmelden

    Met vriendelijke groet Caroline Hetem hubers

    Beantwoorden

Plaats een reactie