Steeds meer senioren doen aan online dating

Oudere mannen en vrouwen zijn steeds vaker actief op het internet als het gaat om het zoeken van een nieuwe relatie. Waar vroeger internetdating nog vooral voor een jong, innovatief hip publiek was, is deze vorm van relatiebemiddeling nu ook doorgedrongen tot de 50-plusser. Dit meldt HLN.be in een artikel.

meer senioren doen aan online dating

De laatste drie jaren is het singles van vijftig jaar of ouder dat via internet date met bijna 40% toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van datingsites die zich speciaal op het oudere publiek richten. Deels is deze stijging wel te verklaren; Europa vergrijst en het aantal alleenstaanden van 50 plus neemt toe.

Ook hebben steeds meer senioren de mogelijkheden van het internet inmiddels onder de knie. De tijd dat velen nog geen hotmail-adres konden aanmaken is inmiddels voorbij. Datingsites zijn er ook genoeg; een overzicht vind je op deze site: 50-dating.nl.

Meer Senioren zoeken naar Vriendschappen en Nieuwe Contacten

Een andere reden voor deze stijging zou zijn dat het oudere publiek niet meer zo gericht is op het vinden van de ideale partner om mee in het huwelijksbootje te stappen. Iemand met wie zijn hun hobby’s en vrije tijd kunnen delen is vaak al genoeg. Hierdoor ontstaan er naast veel nieuwe relaties ook voornamelijk (platonische) vriendschappen. Vaak is niet zozeer de behoefte aan een nieuwe liefde de aanleiding om zich in te schrijven, maar de wens de eenzaamheid te doorbreken. Denk hierbij aan weduwnaars en weduwen.

Tevens vinden er in Nederland steeds meer echtscheidingen plaats, waardoor veel mannen en vrouwen op latere leeftijd nog alleen komen te staan. Online dating is dan bij uitstek de manier om in relatief korte tijd vele nieuwe contacten op te doen. In Nederland zijn er enkele bekende datingsites voor senioren actief, waarvan Seniorengeluk en 50-plusmatch het breedste publiek hebben. Ook bureaus voor relatiebemiddeling doen het goed.

Meer datingsites voor de 50plus Doelgroep

In de loop der jaren zijn er steeds meer dating- en vooral ook contact sites bijgekomen voor deze doelgroep. Denk aan Lach (inmiddels weer opgeheven) en 50liefde. Max Meeting Point en Gewoon Vriendschap zijn dan weer meer bedoeld voor het maken van nieuwe contacten, en niet zo zeer voor daten.

Plaats een reactie