Dames: uw leeftijd bepaalt hoe uw ideale man eruit ziet!

Je moet het wel toegeven. Als je terug kijkt naar je relatiegeschiedenis vraag je je soms af wat je in godsnaam dacht op dat moment. Dit is niet meer dan normaal, blijkt uit een recente studie. Hoe ouder dat je wordt als vrouw, hoe meer je smaak verandert. Er bestaat dus een ideale man voor elke fase in het leven van een vrouw.

Ideale man verschilt per levensfase

De leeftijd van de vrouw bepaalt voor een groot deel naar welke specifieke kenmerken zij op zoek gaat in een potentiële partner. Hiermee worden de beweringen uit het ‘LoveGeist’-rapport ontkracht, net als de stelling dat een vrouw van boven de 55 minder veeleisend is. Het tegengestelde blijkt waar te zijn.

Dr. Cecilia D’Felice, relatie-experte bij Match.com, licht toe: “Naarmate je ouder wordt, veranderen je verlangens en smaak. Hoe jonger je bent, hoe ‘oppervlakkiger’ je verwachtingen zijn. Je valt dan bijvoorbeeld sneller voor de looks. Als je ouder wordt, zijn deze dingen van minder belang.”

Welke eigenschappen moet een man dan bezitten om perfect te zijn voor een vrouw binnen een zekere leeftijdscategorie?

De Ideale man voor de Leeftijd: 18 – 24 jaar

– De looks spelen een grote rol. De man moet er beter uitzien dan zijzelf
– Deze jongedames willen vooral kunnen pronken met hun man. Een kleine helft van de vrouwen gaat op zoek naar iemand die goed bevonden wordt door de vriendenkring
– In geen enkele andere leeftijdsgroep is het zo belangrijk als in deze dat de partner op dezelfde golflengte zit qua literatuur, films en muziek.

Leeftijd: 25 – 34 jaar

– De ideale man is ambitieus. Zestig procent van de vrouwen bestempelt dit als een uiterst belangrijke eigenschap.
– In deze leeftijdscategorie is lichamelijke aantrekkingskracht ontzettend belangrijk. Veel belangrijker dan in elke andere leeftijdscategorie. Deze vrouwen beginnen wel stilaan te denken aan de toekomst, maar de looks winnen het nog steeds van de rest.
– Het is ontzettend belangrijk dat er een seksuele overeenkomst aanwezig is.

Leeftijd: 35 – 44 jaar

– Mannen met slechte sociale vaardigheden maken geen kans bij dames in deze leeftijdscategorie. Het is dus voor de mannen uiterst belangrijk om goede manieren te hebben en sociaal vaardig te zijn.
– De toekomst is nu belangrijk voor de vrouw en ze wil zich graag settelen. Ongeveer drie kwart van de dames ziet het zitten om te daten met een vijf jaar oudere man. Mannen ouder dan 50 zijn voor deze leeftijdscategorie meestal nét te oud.

ideale man bij Parship zoeken

Leeftijd: 45 – 54 jaar

Nu wordt het interessant: de ideale man voor 50 plus dames
– Ruim de helft van de vrouwen in deze leeftijdscategorie wil wel daten met een vijf jaar jongere man.
– De financiële situatie van de man speelt een even grote rol als bij de andere leeftijdsgroepen.
– In deze leeftijdscategorie zijn de vrouwen het minst veeleisend.
– Vrouwen gaan op zoek naar iemand die hen zekerheid kan bieden. De man is een veilige haven om in toe te komen. Iemand die van reizen en cultuur houdt. En het leuk vindt om naar evenement te gaan en buiten de deur te eten.

Tot slot: de Ideal man voor de Leeftijd: 55+

– Vrouwen weten wat ze willen en in de dames in deze leeftijdsgroep stellen dus de meeste eisen.
– Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen gaf toe dat seksueel compatibel zijn uiterst belangrijk is.
– De belangrijkste eigenschappen van de ideale man voor deze leeftijdsgroep: gevoel voor humor, gemeenschappelijke waarden en intelligentie.

Is uw ideaalbeeld van een man veranderd an uw vijftigste levensjaar? Kunt u zich vinden in bovenstaande beschrijvingen? Lees de Ourtime review, een datingsite waar je alleen maar 50plussers treft.

6 gedachten over “Dames: uw leeftijd bepaalt hoe uw ideale man eruit ziet!”

 1. Ik ben een vrouw van 58 en date alleen met mannen jonger dan 45. Mannen van mijn generatie zijn kleinerend, betuttelend, neerbuigend en willen vooral een vrouwtje in de keuken. En verder zijn ze lichamelijk bijzonder onaantrekkelijk. Er is een groot gebrek aan vrouwen in die leeftijdscategorie die vooral sex wippen en geen gezinnetje met hoeven te stichten, dus ik heb altijd belangstelling genoeg

  Beantwoorden
 2. Met mijn 69 jaar zelf niet een van de jongste, vind ik de mannen van mijn leeftijd er vaak echt niet meer uitzien. enorme buiken, en vaak hebben ze gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hartfalen, hoge bloeddruk enz. enz. Tja daar durf ik toch echt niet aan te beginnen, voor je het weet ben je mantelzorger. Gek genoeg denken die oudere mannen dat ze nog heel aantrekkelijk zijn. Ik zie er jonger uit volgens zeggen, maar toch lukt het me niet een jongere man (55-62) te vinden.

  Beantwoorden
 3. Beste heren,
  Wat mij stoort aan mannen boven de 55 is dat ze kennelijk hun uiterlijk niet heel belangrijk vinden. Neushaar, oorhaar, borstelwenkbrauwen en vooral een buik alsof ze 5 maanden zwanger zijn… Doe er wat aan!!! een man met een bierbuik van 5 maanden is echt niet aantrekkelijk!

  Beantwoorden
 4. Mannen van boven de 35 zijn seksueel niks waard. Geldt eveneens voor hun uiterlijk. Vrouwen moeten eens een beetje assertiever worden. Sowieso zijn er in alle gelederen weinig aantrekkelijke mannen. Vertelde dat pas tegen een buurman en die dacht dat ik ineens lesbisch was geworden. Nou ja, nu vind ik dat maar een paar honderd mannen er in Nederland er goed uitzien, dus trek het je niet aan, hahaha.

  Dit hele artikel slaat ook als een tang op een varken, althans die beweringen. Kan jij hierboven weten hoe ik mijn leven heb geleid? Dit hierboven komt op mij over al een typisch huishoudverhaaltje en vrouwen en mannen die niet verder zijn geweest dan de camping (op de Veluwe natuurlijk, hahaha).

  Beantwoorden
 5. Beste, graag introduceer ik bij U JazzTraffic, een trio van 50 plussers dat relaxte en melodieuze easy listening en swingende dansmuziek brengt. Met ons herkenbare repertoire voor 50 plussers (Sinatra, Bennett, Fitzgerald e.v.a.) zorgen wij voor onweerstaanbaar entertainment op uw feesten. Graag nodigen wij U uit om onze site http://www.jazztraffic.nl te checken met daarop muziekdemo’s, video’s en foto’s. Een offerte heeft U dezelfde dag in huis. Met muzikale groet, Bob van Eekhout, bandleader.

  Beantwoorden
 6. Wat ik persoonlijk in de laatste leeftijdscategorie (55+) ook belangrijk vind is dat de man die je zoekt, hygiënisch is. Heb bemerkt dat, naarmate mannen ouder worden, ze dit niet meer zo belangrijk vinden, dus een pufje deo, dagelijkse douche etc.

  Beantwoorden

Plaats een reactie